Kornfeil zajel z třetí desítky až na deváté místo v cíli

Český závodník Jakub Kornfeil startoval v Brně dvacátý, takže potřeboval hodně štěstí, aby hned v prvním kole získal maximum možných pozic. Toto štěstí neměl, ale dokázal se porvat s nepřízni osudu a závod dokončit na deváté pozici. Před víkendem v Rakousku má na kontě 59 bodů a je v mistrovství světa Moto3 průběžně devátý.

Bylo to úplně přesně tak, jak Jakub Kornfeil předpověděl, závod kubatury Moto3 byla na domácí trati v Brně pořádná fuška. Po velmi dobrém startu, jenž znamenal výrazný posun z dvacáté pozice směrem vpřed, se musel vyhýbat jak motocyklu, tak i svému týmovému kolegovi Filipu Salačovi, jenž v úvodu havaroval. Tento moment znamenal propad až na konec třetí desítky. Kubajz tak musel začít svojí stíhací jízdu z úplného chvostu startovního pole. Dotáhnout vedoucí skupinu, která bojovala o vítězství, netrvalo dlouho, ale vyžádalo si to svoji daň v podobě opotřebované zadní pneumatiky.

„Myslím, že bych mohl říct, že jsem spokojený s ohledem na to, jak se celý závod od počátku vyvíjel, ale já samozřejmě spokojený nejsem,“ konstatoval po skončení závodu Jakub Kornfeil. „Určitě jsme měli na to, abych skončil výsledkově výš, ovšem závody už prostě takové jsou.“

„Dal jsem do toho maximum od samého začátku a na konci jsem prostě už neměl "gumu". Motorka nebyla nastavená špatně, ale něco malinko navíc tomu chybělo, takže proto nejsem spokojený, náš cíl byl totiž jiný. Tím nechci znevážit to, že jsem byl schopen ze skoro třicátého místa dostat do top10, ale posledních osm kol bylo hodně náročných.“

„Chtělo to nepatrně lepší set up na předku, protože jsem "necítil" přední pneu tak jak bych potřeboval, převodovka ovšem byla velmi dobrá. Shrnuto a podtrženo je to tak jak to je a my máme další šanci již příští týden v Rakousku na Red Bull Ringu. Tam se budeme věnovat závodění o trochu více, protože "doma" je to vždycky hektické. Rád bych poděkoval všem fanouškům, sponzorům a vůbec celé ČR za podporu. Užil jsem si to...!"

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 6 Kč
Majk1 přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist