Kornfeil bude testovat ve Španělsku

Ačkoliv mistrovství světa silničních motocyklů začne v Kataru za více než dva měsíce, pro našeho stálého zástupce nejslabší kubatury Moto3 Jakuba Kornfeila začne sezona už příští týden.

Jakub Kornfeil odcestuje do španělské Almerie, kde ve dnech 6.-8. února absolvuje privátní test se svým novým týmem Redox RW Racing GP. Po třídenním tréninku na tomto tradičním testovacím okruhu se celý tým společně s naším závodníkem přesune na okruh Ricarda Torma do Valencie, kde se 12.-14. února odehrají první oficiální IRTA testy. Únorový testovací program pak jezdci kategorie Moto3 společně se svými o třídu silnějšími kolegy z Moto2 zakončí 19.-21. února v Jerezu.
Jakub Kornfeil: „Už se nemůžu dočkat, až začneme s novým týmem pracovat. Prakticky ihned po podpisu smlouvy jsem dostal slib, že v zimě odjedeme alespoň jedny privátní testy, což je super! V Almerii jsem už před pár lety testoval a hrozně se těším, až opět sednu na motorku. V testech se zaměříme zejména na poznávání pro mě nového motocyklu KTM Kalex a taky nového týmu, abychom si mohli stanovit základní body, ze kterých budeme dále vycházet.“

19-letý Jakub Kornfeil, vítěz Red Bull Rookies Cupu 2009 a účastník 56 závodů Grand prix v kubaturách 125ccm/Moto3 tak nastoupí už do své 5. sezony Grand Prix. Nejlepším jeho loňským výsledkem bylo 6. místo v Brně, v mistrovství světa se pak umístil následovně: 2009-bez bodů (objel pouze 5 závodů), 2010-17. místo, 2011-12. místo a 2012-15. místo.

Do letošní sezony vyměnil český jezdec jak tým, tak i motocykl. Po dvou rocích odešel z italské stáje Redox-Ongetta-Centro Seta a bude závodit v nizozemském týmu Redox RW Racing GP, kde bude jeho týmovým kolegou, stejně jako v sezoně 2011, domácí Jasper Iwema. Tento tým prokázal vloni velkou profesionalitu, neboť jeho tehdejší jezdec Luis Salom se stal vicemistrem světa. Kornfeil ale vyměnil i značku motocyklu a místo FTR-Honda bude mít letos k dispozici bike Kalex-KTM, který pojedou v šampionátu ještě další piloti na čele s velkým favoritem MS kubatury Moto3 Jonasem Folgerem. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist