Joshua Whatley končí v Moto3, s MLav Racing ukončili spolupráci

Joshua Whatley a MLav Racing se rozhodli ukončit spolupráci. Závod v Německu byl tak posledním, kdy jsme ho mohli vidět na trati jako jezdce šampionátu Moto3. „Bylo to zatím nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře, ale cítím, že se potřebuji vydat jiným směrem,“ uvedl jezdec.

Joshuu Whatleyho už ve Velké Británie jako jezdce Moto3 neuvidíme. S MLav Racing se vzájemně dohodli na ukončení kontraktu. Jezdec se k týmu připojil jako šestnáctiletý v roce 2022. Na konci loňské sezóny utrpěl vážné zranění, které mu nedovolilo se plně připravit na rok 2024, v němž se zatím trápil.

„Bylo to zatím nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře,“ uvedl Whatley na sociálních sítích s tím, že cítí, že jde o krok správným směrem. „Rád bych poděkoval Michaelovi, Davidovi a Simonovi za podporu, kterou jsem od nich dva a půl roku dostával. A také mé straně týmu za tvrdou práci, kterou týden co týden odváděl. Přeji jim jen to nejlepší,“ dodal.

Kam kroky Wha​tleyho povedou, není zřejmé. Jak ale prozradil, plán už má. „V zákulisí se toho děla spousta. Těším se, až vám budu moci říct, co mě čeká.“

Jak v tiskové zprávě uvedl Michael Laverty, odchod Whatleyho se zdál být logickým vyústěním. „Třída Moto3 více sedí menším a lehčím jezdcům. Z dat jsme viděli, že Josh jezdil skvěle, bylo ale nemožné, aby se vyrovnal jezdcům, kteří zmíněné předpoklady splňují. Jednoduše přerostl svou motorku,“ přiblížil Laverty.

„Více se mu bude dařit na silnějším stroji. Rád bych Joshovi poděkoval za jeho úsilí a profesionalitu. Přeji mu do budoucna jen to nejlepší,“ dodal majitel MLav Racing.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist