Jakub Kornfeil: V týmu moje závodění na jetsurfu vidí neradi

Kdo v Česku zná Jakuba Kornfeila, má ho zafixovaného jako motocyklového závodníka. Kdo se však o jezdce z Rohatce u Hodonína zajímá víc, dobře ví, že Jakub vyniká ještě v jednom sportovním odvětví. Patří k jetsurfové světově špičce a je vítězem několika závodů světového poháru. Ode dneška do soboty se představí na domácí půdě. Závody světového poháru totiž míří na Brněnskou přehradu a Kornfeil mezi pětačtyřiceti jezdci z více než dvaceti zemí patří k hlavním adeptům na vítězství.

„Nebýt jetsurfu, myslím, že bych skok v Le Mans neustál,“ vrací se Kornfeil k momentu, kterým ohromil celý motocyklový svět. Po závodě prý musel dvakrát nabíjet baterku na mobilu, protože mu přišlo asi pětkrát více zpráv, než když udělá dobrý výsledek. Jeho volnočasové aktivity se však nesetkávají s přílišným pochopením u jeho zaměstnavatele, týmu Redox Prüstel GP. „V týmu moje závodění na jetsurfu vidí neradi. Dříve mi kvůli nebezpečí zranění rozmlouvali motokrosový trénink, teď je to jetsurf. Tým si myslí, že mi to ubírá koncentraci a chtějí, abych mezi závody spíš relaxoval,“ říká Kornfeil.

Podle českého závodníka je však jízda na motorovém prkně zároveň skvělým tréninkem pro balanc a střed těla, kdy dostávají zabrat svaly, které obyčejně lidé moc nezatěžují, ale pro závodění nejen na jetsurfu, ale i na motorce, jsou velmi důležité. Trénink na jetsurfu zvyšuje i sílu nohou. Maximální rychlost prkna přesahuje 60 km/h a závodníci na ni z nuly zrychlí za 3,2 sekundy. Přetížení v zatáčkách dosahuje až 1,8G. O praktičnosti jetsurfu pro trénink chce německý tým přesvědčit po domácí Grand Prix, kdy pro něj chystá společné ježdění ve Valticích. „Snad se pak na tento sport budou dívat vstřícněji a přestanou mi to rozmlouvat,“ věří Kornfeil.

Vzápětí přidává k dobru jména svých kolegů, kteří kouzlu brněnského vynálezu také podlehli. Patří mezi ně například Mattia Pasini, Cal Crutchlow a Jonas Folger. Motorové prkno z Brna vlastní i Valentino Rossi, který si ho prý také pochvaluje a už na něm párkrát stál, ale jakožto člověk, který vodu zas až tak nemiluje, mu zřejmě úplně nepropadl. Dalším, kdo rozšíří partu majitelů jetsurfu, bude zřejmě Aaron Canet, který se o jeho koupi zajímal během posledního závodního víkendu v Mugellu.

Informace o redaktorovi

Radek Babička - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist