Dirk Heidolf zproštěn obvinění

Jeden ze čtyř majitelů týmu RTG (Racing Team Germany) bývalý pilot 250tek v Grand Prix Dirk Heidolf z Německa byl u soudu zprostěn obvinění z pojistného podvodu.

Týmový manažér Racing Team Germany Dirk Heidolf byl u soudu ve čtvrtek 15. prosince zproštěn obvinění z pojišťovacího podvodu, který mu nebyl prokázán.

Pozice týmového manažera Racing Team Germany a 25% vlastníka tohoto týmu Dirka Heidolfa byla ovšem hodně vratká. 35-letý bývalý pilot Grand Prix se musel 29. listopadu 2011 u soudu v Hohenstein-Ernstthalu zodpovídat z pokusu o pojišťovací podvod, 14 svědků a jeden soudní znalec vypovídali o případu, soudní líčení trvalo celkem 7 hodin a poté ho soudce Manfred Weber odročil na 15. prosince, kdy byli povolání další dva svědci.

Po tomto druhém slyšení byl ale Dirk Heidolf zproštěn obvinění, neboť se mu nepodařilo pojišťovací podvod prokázat.

A co se vlastně stalo a o co v tomto případu šlo? 4. ledna 2010 oznámil na policejní stanici Limbach-Oberfrohna Heidolf vloupání do dílny RTG (Racing Team Germany) nacházející se na území okruhu Sachsenring.

Dle jeho výpovědi byly ukradeny kitové motory Honda 250, které v sezóně 2009 jezdil v mistrovském šampionátu tehdejší pilot týmu Bastien Chesaux ze Švýcarska. Vyčíslená škoda nahlášená Dirkem Heidolfem byla ve výši 61.000 Euro. Dle původního znění celého případu ovšem policie na zámku od dílny nenašla žádné stopy po vloupání a naopak vyšlo najevo, že dle platné smlouvy měl tyto motory už 30. listopadu 2009 odevzdat Heidolf firmě HRC nazpět, takže už dávno byly někde v kontejnerech poslány do Japonska. To se nyní neprokázalo a Heidolf byl prohlášen nevinným.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist