Zmatky kolem MZ a IAMT

První španělský mistrovský závod v Jerezu byl ze strany německých týmů MZ a IAMT hodně turbulentní.

O profesionalitě továrního týmu MZ si může každý udělat obrázek z následujícího článku. Kromě účastí dvou pilotů v závodech Grand Prix, tedy Anthony Westa a Maxe Neukirchnera - ten ale jezdí už se šasím FTR - se s jezdci Arne Todem a Berndem Hiemerem měla stáj MZ zúčastňovat pravidelně i šampionátu CEV. Strategie na rok 2011 byla tedy jasně daná, ale přišel první španělský závod v Jerezu a "světe div se", MZ neměla vůbec zajištěný box. Mistr kompromisů a šéf týmu Martin Wimmer šel za vedením závodu a se slovy: "Hiemer pojede místo zraněného Peška za stáj IAMT"  nastěhoval celý tým do boxu "43". Nejen to, dokonce bylo Hiemerovi přiděleno číslo "52". To už ale bylo trochu "silné kafe" na manažéra stáje IAMT Mike Strobela, který nahlásil jako rezervního pilota místo našeho Lukáše Peška ex-jezdce Grand Prix Toniho Wirsinga. Po bouřlivé výměně názorů mezi Wimmerem a Strobelem nakonec trénoval za Peškův tým IAMT opravdu Toni Wirsing - 30. místo a v závodě nakonec obsadil 18. místo se ztrátou 1.30 minuty na vítěze a 32 sekund za body.

Ovšem tím celý případ MZ rozhodně neskončil, ba naopak! Že si skvěle při svém prvním silničním startu vedl ex-supermotardový pilot Bernd Hiemer - nakonec se na trati objevil s číslem "83". a skončil v závodě jako 14., jsme už psali. Marně se ale novináři sháněli po druhém jezdci továrního týmu Arne Todeovi...Ten v Jerezu chyběl a zde je vysvětlení Martina Wimmera, ostatně dle mého názoru hodně specifické: "Tode dostal menší časovou pauzičku, aby si uvědomil, kdo mu platí chleba!". Na otázky, jak to vlastně ex-pilot Grand Prix myslí, bylo vysvětleno novinářům následující: "Testoval bez mého vědomí místo zraněného Peška motocykl IAMT!".

Samotný Arno Tode (25 let) vidí ale situaci trochu jinak: "Za těchto okolností nemohu úspěšně závodit, to je snad jasné. Mám na vedení týmu hodně otevřených otázek, ale nikdo mně je nechce zodpovědět. Nemám motocykl, moji mechanici se starají o jiného jezdce, chybí i náhradní díly. A já jen ztrácím své jméno".

Za těchto okolností se nelze divit, že se ex-německý šampion supersportů Arne Tode poohlíží po jiném týmu. "Chci se ještě jednou pokusit sejít s Wimmerem, než se rozhodnu, co dál". Už tento týden testoval Tode na Lausitzi opět motocykl IAMT: "Tentokráte s mým svolením", říká k tomuto testu Wimmer a dodává: "Pokud by zajel Arne dobré časy, tak nevylučujeme, že motocykl IAMT bude testovat i Anthony West".

A co Bernd Hiemer? Ten se při své premiéře na silničním motocyklu rozhodně neztratil a skončil tedy na 14. místě se ztrátou 58 sekund na vítězného Jordiho Torrese. "Za pět měsíců bude Bernd na úrovni Anthony Westa a Maxe Neukirchnera a pak bude hodně veselo", říká Wimmer. Ostatně bývalý mistr světa Supermota Hiemer by měl startovat s wild card při domácí Grand Prix na Sachsenringu, tak uvidíme.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist