O víkendu je na programu čtvrté kolo JuniorGP™ v portugalském Algarve

O nadcházejícím víkendu je na programu čtvrtý podnik sezony MS juniorů v závodech silničních motocyklů – Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship 2023. Součástí závodního víkendu v Algarve jsou mimo třídy JuniorGP™ (2x závod), také série Moto2™ European Championship (2x závod), European Talent Cup (1x závod) a Stock European Championship (1x závod).

Zcela určitě zajímavý, ale také hodně náročný je pro všechny portugalský okruh Autódromo Internacional do Algarve, jenž o víkendu hostí čtvrté kolo světového šampionátu juniorů. Jak se mladí závodníci vypořádají s nástrahami trati může ovlivnit druhou polovinu sezony.

Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship

Ve světovém šampionátu juniorů má lídr Angel Piqueras (Team Estrella Galicia 0,0) náskok 46 bodů. Španěl v každém z pěti odjetých závodů bodoval umístěním na stupních vítězů a má nakročeno na zisk titulu světového šampiona. Teď o víkendu v Assenu si Piqueras dvěma vítězstvími v závodech Red Bull Rookies Cupu zajistil celkové vítězství. Na druhé pozici průběžného hodnocení je se ztrátou 46 bodů Australan Jacob Roulstone (Aspar Junior Team), třetí Alvaro Carpe (STV Laglisse Racing) je jen 3 body za Australanem. Top5 uzavírá dvojice Italů Luca Lunetta (AC Racing Team) a Nico Carraro (Aspar Junior Team).

Moto2™ European Championship

Australan Senna Agius (Liqui Moly Husqvarna Intact GP Junior Team) vede průběžné hodnocení evropského šampionátu s náskokem 30 bodů. Na druhé pozici je Carlos Tatay (Pertamina Mandalika SAG Team). Třetím jezdcem v pořadí je Mattia Rato (AGR Team), jemuž na Tataye chybí jen 3 body a podobně vyrovnané je to i v případě čtvrtého Yeray Ruize (Fau55 Tey Racing), který je 5 bodů za Ratem.

European Talent Cup (ETC)

V ETC je to před víkendem v Algarve hodně vyrovnané, jelikož rozdíl mezi prvním a druhým v pořadí průběžného hodnocení je jen jeden jediný bod. Na první pozici je se 124 body Max Quiles (Aspar Junior Team), druhý Brian Uriarte (Team Estrella Galicia 0,0) má bodů 123. Třetí Fin Rico Salmela (Team Estrella Galicia 0,0) už na vedení ztrácí 49 bodů. Sezona ale nekončí, jezdci mají před sebou pět závodů a to je stále ještě nějaká šance na možnou změnu pořadí.

Stock European Championship

Po vítězství v Estorilu a Valencii, plus druhém místu z Jerezu, vede se 70 body tabulku průběžného hodnocení Španěl Daniel Muňoz (SP57 Racing Team). Druhý Eric Fernandez (Fau55 Tey Racing) vyhrál zatím poslední závod série v Jerezu a na vedení mu chybí 25 bodů. Třetí je Marco Garcia (Easyrace Team), čtvrtý Archie McDonald (MRE Talent) a pátý Dino Iozzo (IUM Motorsports).

Časový harmonogram v Algarve (SEČ)
Neděle, 2.července 2023 - Portugalsko
Přímý přenos - ZDE

12:00 – JuniorGP™ ZÁVOD (1): 15 kol
13:00 – Moto2™ ECh ZÁVOD (1): 16 kol
14:00 – ETC ZÁVOD: 14 kol
15:00 – JuniorGP™ ZÁVOD (2): 15 kol
16:00 – Moto2™ ECh ZÁVOD (2): 16 kol
17:00 – Stock™ ZÁVOD: 16 kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist