FIM CEV – Kvalifikační jízdy v Aragonii vyhrál Baltus, Pons a Rueda

Juniorský šampionát mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3, evropská série FIM CEV Repsol Moto2 a European Talent Cup pokračuje dalším podnikem sezony v Aragoni. V sobotu měli jezdci na programu kvalifikační jízdy, které rozdaly karty ohledně pozic na startech nedělních závodů. Z českých jezdců startuje Filip Salač (Moto3) dvacátý, Ondřej Vostatek (ETC) čtrnáctý, Filip Řeháček (ETC) dvaadvacátý.

V juniorském šampionátu FIM CEV Repsol Moto3 byli jezdci, až na pár výjimek, nejrychlejší v prvním kvalifikačním tréninku. Pro čas na pole position si zajel Barry Baltus (Reale Avintia Academy77), jehož maximem na kolo je 1'59,013 sekundy. Časy do první řady na startu zaznamenali Sergio Dols Garcia (Junior Team Estrella Galicia 0,0) a Raul Gonzalez Fernandez (Angel Nieto Team). Český závodník Filip Salač (Czech Talent Team Cuna De Campeones) je s časem 2'00,215 sekundy dvacátý a na prvního ztratil 1,2 sekundy.

Pole position v evropském šampionátu šestistovek FIM CEV Repsol Moto2 získal Edgar Ramon Pons (AGR Team) časem 1'53,675 sekundy. Jen těsně minul první pozici Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior), kter byl o 0,160 sekundy pomalejší. Posledním jezdcem v jedné sekundě byl třetí Hector Vincent Garzo (Team WIMU CNS).

V pohárové sérii European Talent Cup slavil kvalifikační vítězství Jose Antonio Ruis Rueda (Talent Team Estrella Galicia 0,0). Z druhé pozice do závodu odstartuje Victor Nunez Rodriguez, třetí Carlos Urban Torrecillas (Equipo Punto Moto). Český jezdec Ondřej Vostatek (IGAX Team) zajel čtrnáctý čas 2'04,988 sekundy, Filip Řeháček (IGAX) byl s časem 2'05,697 sekundy dvaadvacátý a Matyáš Konečný (Pinamoto RS) byl s kolem za 2'09,597 sekundy sedmačtyřicátý.

Neděle 29.července je dnem závodu. Série Moto2 a ETC mají celkem po dva závody, jezdci Moto3 jedou v Aragonii jen jedno klání. Vše lze sledovat živě – ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist