CEV: Double pro Raffina s Noyesem, Popov sedmý

Třetí kolo sezony španělského mistrovství silničních motocyklů v neděli uzavřely závody jednotlivých kategorií na okruhu MotorLand Aragón. V třídě Moto3 slavil první místo Francouz Fabio Quartararo, vítězem obou závodů Moto2 je Švýcar Jesko Raffin a v třídě Superbike Kenny Noyes. Miroslav Popov v prvním klání sedmý, druhé nedokončil.

FIM CEV Repsol Moto3

V nejnižší kategorii Moto3 jeli jezdci a jezdkyně v neděli jen jeden závod. Po startu nasadila vysoké tempo dvojice Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0) a Jorge Navaro (Team Machado-FAU55), jenž si vytvořila viditelný náskok na zbytek závodního pole. Oba se vzájemně oťukávali a o vítězi nebylo rozhodnuto až do posledních metrů před cílem. Plný počet bodů nakonec vybojoval Francouz Quartararo, který Navara porazil rozdílem pouhých devětadvaceti tisícin. Na třetím místě skončil Japonec Hiroki Ono.

Šampionát Moto3 vede s 95 body Fabio Quartararo, druhý je s 57 body Jorge Navaro a na průběžně třetím místě je Španělka Maria Herrera, která má na kontě 55 bodů.

Výsledek závodu - FIM CEV Moto3.pdf
Neděle, 8.června 2014


FIM CEV Repsol Moto2/ STK600

Skvělý víkend zaznamenal švýcarský závodník Jesko Raffin (Pons Racing). V Jerezu naposledy havaroval, takže do Aragonie přijel bez bodu, nicméně po dvou vítězstvích má nyní na kontě bodů padesát, což pro jezdce Kalexu znamená průběžnou druhou příčku se ztrátou tří bodů na lídra Floriana Alta (Stylobike Team Bohle Gruppe). Německý jezdec Florian Alt byl v prvním klání čtvrtý, ve druhém druhý a to mu nyní stačí na vedení v šampionátu CEV. Třetím jezdcem prvního závodu byl Steven Odendaal (AGR Team), ve druhém si zajel pro bronz Xavi Vierge (Targobank Motorsport).

Ve španělské Aragonii závodil český jezdec Miroslav Popov (Montáže Brož Racing) pro něhož to byl první podnik CEV, jelikož ten úvodní v Jerezu musel vynechat kvůli zranění. V sobotní kvalifikaci vybojoval perfektní čtvrté místo na startu, což byla před nedělní dvojicí závodů nadějná výchozí pozice. První závod Miroslav Popov dokončil na sedmém místě, ve druhém klání jel na druhém místě, ale tři kola před koncem pro něho závod předčasně skončil. V průběžném hodnocení mu s devíti body patří šestnáctá pozice.

Na prvním místě průběžného hodnocení třídy Moto2 je s 53 body Florian Alt, druhý je s 50 body Jesko Raffin a třetí Edgar Pons má bodů 36. V kategori Superstock 600 vede průběžné hodnocení Francouz Thibaut Gourin s 56 body.

Výsledek 1. závodu - FIM CEV Moto2_STK600_1.pdf
Výsledek 2. závodu - FIM CEV Moto2_STK600.pdf
Neděle, 8.června 2014

FIM CEV Repsol Superbike

V kategorii Superbike to bylo podobné jako v Moto2. Do Aragonie přijel Američan Kenny Noyes (Kawasaki Palmeto PL Racing) bez bodu, protože v Jerezu nezískal ani jeden. Ovšem po skvělém výkonu odjíždí z Aragonie s dvěma vítězstvími a padesáti body ve vedení šampionátu Superbiků. V prvním závodu projel čtyři sekundy za Noyesem Carmelo Morales (Calvo Team), třetí v cíli byl Santiago Barragan (Team Stratos). Ve druhém klání byl druhý Robertino Pietri (Kawasaki Palmeto PL Racing) a třetí Ivan Silva (Targobank Motorsport).

Lídrem průběžného hodnocení superbiků je s 50 body Kenny Noyes, druhý Carmelo Morales má bodů 45 a třetí Ivan Silva naprosto stejný počet 45 bodů.

Výsledek 1. závodu - FIM CEV Superbike 1.pdf
Výsledek 2. závodu - FIM CEV Superbike 2.pdf
Neděle, 8.června 2014

Čtvrtý podnik sezony FIM CEV je na programu v Barceloně 22.června 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist