O závodníku Peškovi, ale o tom mladším

Po skončení testů MotoGP v Sepangu, kde si poprvé vyzkoušel motocykl kubatury MotoGP Lukáš Pešek, se celkem logicky nabídla otázka, co vlastně dělá Pešek ml., tedy Karel.

A tak jsme se zeptali nejdříve otce, tedy Karla Peška sr.

Karle, v poslední době o Tvém mladším synovi nebylo moc slyšet. Proč?
K.P. sr.: "Bylo to dané tím, že jsme jeli pouze Alpe- Adrii a republiku a o té se píše hodně málo."

Po startech s wild card v MS 125-tek to bylo takové tápání…
"Ani bych neřekl, že to bylo tápání. První v Alpe, první v ČR, třetí v IDM. Myslíš, že to je tápání? Bohužel nebyly peníze na vstup do MS, přitom spousta jezdců, co Kája pozávodil, tam jezdí."

Pak následovaly starty se stocky 600 ccm, že?
"Ano tři sezóny a celkem to šlo. Jednou byl mistrem ČR na Kawasaki."

Minulá sezóna, bylo okolo ní ze začátku hodně rozruchu, ale nakonec…?
"Máš pravdu, trochu sem odkryl karty moc brzo a věřil jsem na podáni ruky. A to nás dostalo do problémů, dva závody jsme nejeli a stálo nás to cenné body. Prostě stále se učím. Ale jsou i lidi, kteří ježdění rozumí a ti Káju sledovali a …"

Dobře, je zde nový rok 2013, co se dá čekat, nebo co mají Karel & Karel Peškovi v plánu?
"Bude změna, oslovil nás Viktor a slovo dalo slovo s tím, že pojedeme u něj. Kája bude mít velmi profesionální podmínky a skvělé zázemí. Mohu fakt říci, že jsem práci Viktora sledoval několik let a dělá to s chutí a s láskou. Takže já budu pouze divák a poradce Káji."
Tak dej slovo také “riderovi”, Kájo, co děláš kromě toho, že "randíš" s mladou Hanikovou? (sestrou našeho úspěšného jezdce v Red Bull Rookies Cupu - pozn. Bosso)
K.P. jr."Ano chodíme spolu, a jsem rád, že jí mám. Za pár měsíců mě čeká maturita, kde mně taky moc pomáhá s učením, protože se velmi těžko stíhá škola a tréninky na závody."

Co tedy pojedeš, Kájo v letošní sezoně?
"To je otázka pro mého šéfa týmu Viktora Nosse :-), ale pojedeme Central Europe Motorcycle Championship."

Na jakém motocyklu a v jakém týmu?
"Na BMW 1000 RR v týmu Viktora Nosse BMW Motorrad Czech Republic IVR".

A cíle do budoucna?
"Ty nejvyšší, v letošní sezoně se chci ukázat co v nejlepší formě, aby celý tým měl ze mě radost, můj cíl je pořád stejný, dostat se do MS."

Snad otázka pro Tvého otce! Je těžké sehnat v ČR peníze na závodění a v jaké rovině se to pohybuje. Třeba teď nový seriál CEMC, nebo Alpe Adria? ME stocků 600 ccm? MS Moto3, je to vůbec reálné?
K.P. sr.: "V naší době a republice je to velmi těžké sehnat peníze na jakékoliv závody, jelikož stát nám nepomůže, ostatně s tím mám své zkušenosti. Ale je něco jiného, když se jede mistrovství světa. Bez kamarádů a bez přátel, kteří jsou vlastně našimi sponzory, se to prostě nedá."

                

Vracím míč Kájovi. Jak ses připravoval na letošní sezonu?
K.P. jr.:
"Letošní sezonu jsem nechtěl vůbec podcenit, začal jsem se připravovat hned po operaci klíční kosti. Snažím se trénovat každý den s tím, že zapojuji tréninky i s fotbalisty SK Kamenice. S tréninky mi pomáhá můj táta i pan Heiník, s kterým jsme se dohodli na mojí přípravě a můžu říct, že to jde dobrým směrem."

Sleduješ závodění Tvého bratra Lukáše, a co říkáš jeho angažmá v MotoGP? Láká Tě to také, nebo je to pouze sen…!
"Ano ho sleduji po celou dobu, na to můžu říct jen, že už tam měl být dávno a trošku závidím. Určitě bych tam chtěl být taky, ale ne hned v MOTO GP, ale MOTO2 či MOTO3. Kdyby ale nebyla jiná možnost a hned bych měl jít do MOTO GP, tak co se dá dělat :-)"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist