Testy BSB v Donington Parku

Oficiální testy MCE Insurance British Superbike Championship se dnes konají na kultovním okruhu Donington Park. A testuje zde i český pilot Jakub Smrž s motocyklem Honda CBR 1000RR týmu Padgetts Honda.

Superbiky dnes mají na programu celkem tři testovací části, a sice od 10.00 – 12.00, dále od 13.30 – 14.55 a konečně od 16.00 – 17.00 hod. britského času.

Včera testoval Jakub Smrž pro tým Padgetts Honda na okruhu Mallory Park a po skončení testů se vyjádřil velmi šťastný: "Chtěl bych poděkovat každému, kdo mně tento test umožnil. Mám rád Hondu, ačkoliv se chová jinak, než na co jsem zvyklý. Ovšem po několika okruzích jsem se na ní cítil opravdu dobře.", byl po včerejším testování hodně spokojený 29-letý český superbiker.

                          

Týmový šéf Padgetts Honda Clive Padgett pak řekl po včerejším testování pro bikesportnews.com: "Je to pouze testování a záleží na tom, jak k němu kdo přistupuje. Myslíme si, že můžeme být konkurenceschopní v průběhu celé sezóny. Kuba je úžasný jezdec, chceme závodit v tomto šampionátu a to se dá dělat pouze s lidmi, jako je on. Dosud jsme nebyli schopni přilákat nějakého hlavního sponzora, ale doufáme, že se nám to podaří a my budeme závodit v přední části jezdeckého pole a vložené investice se vyplatí".

                             

Jezdci kubatury superbike mají za sebou první část dnešního testování, kterému moc nepřálo počasí, teplota byla totiž maximálně 5 stupňů Celsia. Na čele časové tabulky je loňský šampion Shane Byrne s motocyklem Kawasaki týmu Rapid Solicitors před dvěma piloty na Hondách v pořadí Alex Lowes a Ryuichi Kiyonari - oba Samsung Honda. Týmový kolega Byrneho Keith Farmer a James Westmoreland - BMW - pak kompletovali Top-5. Při své prvním ostrém svezení s motocyklem Honda se Kuba Smrž umístil na 12. místě. 
Druhá dnešní testovací část se stala kořistí Sama Lowese před Byrnem a Kiyonarim. A hodně porychlil náš Smrž, 6. místo je skvělé.
Český jezdec neustále zrychluje: z původního dopoledního času 1.35.809 min. se dostal ve druhé části testování na 1.33.447 a nyní dokonce na skvělý čas 1.32.956 min.
Dnešní testy bylo možno sledovat na Live-Timingu zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist