Závody IRRC v německém Schleizu ovládl Puffe, Červený bodoval dvěma druhými místy

O víkendu se jely na německém okruhu Schleizer Dreieck závody druhého kola sezony International Road Racing Championship (IRRC). V třídě IRRC Superbike byl nepřekonatelný místní hrdina Julian Puffe (BMW), který vyhrál před početným publikem fanoušků oba závody superbiků. Jelikož byl hostujícím jezdcem, plný počet bodů bral Belgičan Come Geenen (BMW). V supersportech byl s padesáti body nejlepší Adam McLean (Yamaha), Marek Červený (Triumph) získal čtyřicet bodů a je nadále lídrem průběžného hodnocení šampionátu. Třetím podnikem IRRC 2024 je 5. až 7.července finská Imatra.

IRRC Superbike

Oba závody superbiků vyhrál o víkendu německý jezdec Julian Puffe (BMW), který ale není stálým jezdcem šampionátu, takže body do průběžného hodnocení nezískal žádné. Přesto byl se svým výkonem velmi spokojen, když po závodě řekl: „Sám jsem překvapený, že to šlo tak hladce. Neúnavná práce mého týmu v posledních měsících byla odměněna těmito dvěma vítězstvími.“

V prvním závodě ztratil na vítězství čtrnáct sekund druhý v cíli Luca Salvadori (Ducati), přes sedmnáct třetí Belgičan Come Green (BMW). Ve druhém klání superbiků byl druhý Fin Ville Valtonen (BMW), třetí pak znovu Come Geenen, který bral plný počet bodů, jelikož první dva jezdci byli hostujícími závodníky. Belgičan je nyní lídrem průběžného hodnocení superbiků. Pět bodů ztrácí na vedení druhý Švýcar Lukas Maurer (Yamaha), třetí David Datzer (BMW) je za lídrem dvanáct bodů.

IRRC Supersport

První závod supersportů vyhrál Belgičan Jef Van Calster (Ducati). Druhý byl se ztrátou necelých sedmi desetin Adam McLean (Yamaha) a třetí projel cílem Marek Červený (Triumph), jemuž na vítěze chybělo 2,891 sekundy. Druhý závod se jel na deset kol, jelikož byl zastaven červenými vlajkami. Vítězem byl Adam McLean (Yamaha), který porazil druhého Jefa Van Calstera (Ducati) rozdílem 2,566 sekundy. Český závodník Marek Červený byl znovu třetím jezdcem v pořadí. Jelikož byl Jef Van Calster hostujícím jezdcem bez nároku na body, plný počet si na konto připsal Adam McLean, body za dvě druhá místa připadly Marku Červenému, který nyní s devadesáti body vede šampionát. Druhý Nizozemec Ilja Caljouw (Yamaha) ztrácí sedmatřicet bodů, třetí Brit Adam McLean bodů čtyřicet.

Z českých závodníků byl Karel Brandtner (Yamaha) v prvním závodě celkově šestnáctý, ve druhém čtrnáctý a v hodnocení IRRC získal celkem sedm bodů, takže je nyní průběžně patnáctý. Petr Najman (Yamaha) první klání nedokončil, ve druhém obsadil celkové patnácté místo, získal do IRRC tři body a je v průběžném hodnocení pátý. Roman Boček (Honda) byl v prvním závodě dvaadvacátý a ve druhém zajel na jednadvacátou příčku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist