U Motopoint Indiracing Teamu zatím vládne spokojenost

Půlka prázdnin je za námi, a s ní také hlavní část roadracingové sezóny. Nejznámější zahraniční i tuzemské závody letos úspěšně absolvoval i Michal Indi Dokoupil, který společně se svým týmem pozval sponzory, fanoušky a novináře na neformální setkání do kina Sigma.


Atmosféru letošního Manu všem přítomným na úvod připomnělo dechberoucí video s on-board záběry, které najdete níže. Pak už se členové týmu rozpovídali o tom, jak vypadá  zákulisí takových závodů a Michal se ochotně podělil o zážitky z nejslavnější Tourist Trophy i dalších road-racingových akcí. Asi není žádným tajemstvím, že mezi jeho oblíbené okruhy patří kromě trati na ostrově Man také irský North-West 200, z tuzemských závodů se pak hodně těší do  Těrlicka. Není divu, že po úspěších na Manu, v Hořicích a dalších tratích jsou s letošními výsledky všichni v týmu spokojeni.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Na tiskovce nechyběli vedle zástupců týmu Motopoint Indiracing ani jeho sponzoři, mezi nimiž není jediný zahraniční partner - veškerá podpora, bez které by se závodění na takové úrovni neobešlo, tedy pochází od českých firem.
K vidění byl také Indiho závodní materiál - Yamaha R6 pro třídu Supersport i Kawasaki ER6 na které Michal jezdí SuperTwiny - a také výběr z jeho sbírky trofejí.
Kdyby vás zajímalo, proč má Yamaha tak vysoké plexi, tak to není jen zbraň hromadné ničení hmyzu, jak by se mohlo zdát. Při bližším prozkoumání na něm mezi mouchami najdete i pavučinky od kamínků, které občas odlétnou od kola jezdce vpředu. Představa, že by takový kus štěrku trefil v rychlosti kolem 300 km/h závodníkovu hlavu - byť schovanou v přilbě - není zrovna příjemná, že?
t

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist