IRRC – V Chimay slavil zlatý double Červený s Lonboisem

Třetí podnik sezony jeli o víkendu jezdci a týmy seriálu International Road Racing Championship (IRRC) v belgickém Chimay. Z českých závodníků zajel výborně Marek Červený, který vyhrál oba závody třídy Supersport a je vedoucím jezdcem průběžného hodnocení. V třídě Superbike získal Petr Bičiště dvakrát osmé místo, vítězství v závodech slavil Vincent Lonbois.

V třídě Superbike vyhrál oba závody belgický jezdec Vincent Lonbois, který do domácího podniku vstupoval s náskokem sedmadvaceti bodů jako lídr třídy SBK. Protože si Lonbois o víkendu připsal třetí double sezony, má nyní 150 bodů, což je plný počet možných bodů.

Sebastien Le Grelle je úřadujícím šampionem a zároveň týmovým kolegou Lonboise, jehož se mu v ani jednom z klání nepodařilo překonat, takže v průběžném hodnocení zůstává nadále druhý. Třetí místo získal v prvním závodu Didier Grams, ve druhém klání byl na třetí pozici Marc Fissette.

Český závodník Petr Bičiště zajel v obou víkendových závodech na osmé místo. V trénincích toho jezdci moc nenajeli, protože v Belgii pršelo a nikdo nechtěl riskovat. Bičiště odstartoval do prvního klání sedmý a vybojoval body za osmé místo. Pak jel závod belgického šampionátu, který ale nedokončil, protože havaroval. Do druhého závodu IRRC tak nastupoval potlučený, ale znovu bodoval osmým místem s čímž byl velmi spokojen, protože je před domácím podnikem nejlépe umístěným českým závodníkem kategorie Superbike.

Hvězdou závodů třídy Supersport byl český jezdec Marek Červený, který v sedle Kawasaki ZX6R vyhrál oba závody. Do třetího víkendu sezony nastupoval český závodník se stejným počtem bodů, jako vedoucí jezdec seriálu Joey den Besten. Čech v obou závodech svého rivala z Nizozemska porazil a po úspěšné misi v Chimay je nyní lídrem průběžného hodnocení. S tímto statusem také přijede v srpnu do Hořic.

Na druhé místo zajel v obou závodech jezdec Yamahy Joey Den Besten, jemuž nyní patří průběžné druhé místo se ztrátou deseti bodů na Červeného. V prvním klání bodoval třetím místem Bobby B Bos, ve druhém závodu cílem projel třetí Belgičan Laurent Hoffmann.

Čtvrté kolo seriálu International Road Racing Championship (IRRC) přivítají Hořice v termínu 6. a 7.srpna 2016 v rámci víkendu České Tourist Trophy 2016.

poznámka: tabulky průběžné hodnocení doplníme jakmile budou k dispozici

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Lubor Horák - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist