IRRC 2017 – V Hengelu slavil pódium Červený, Holán pátý v supersportech

První podnik sezony jeli o uplynulém víkendu jezdci evropského šampionátu silničních motocyklů na přírodních okruzích - International Road Racing Championship (IRRC). Úvodní závody uspořádali v nizozemském Hengelu a nejúspěšnějšími jezdci byl vítěz obou závodů superbiků Sebastien le Grelle a v supersportech Davy Thoonen, jenž jeden závod vyhrál a ve druhém obsadil druhé místo. Nejvýše postaveným jezdcem z České republiky je v kategorii Superbike třetí v pořadí Marek Červený a v třídě Superstock pátý Kamil Holán. Druhé kolo seriálu zamíří do Finska v termínu 7. až 9.července.

Dva úvodní závody mají za sebou jezdci třídy superbiků. V Nizozemsku vyhrál obě klání vyhrál Sebastien Le Grelle (Herpigny Motors - BMW Motorrad Belux), jenž si tak na konto připsal plný počet bodů. Druhým jezdcem v pořadí je německý závodník Didier Grams (G&G Motorsport by Todoracing). Jezdec BMW byl v obou závodech druhý a stejná pozice mu patří v průběžném hodnocení. Třetí v pořadí je Marek Červený (Wepol,Safemetal Racing), který loni vyhrál třídu Supersport. Český závodník byl v prvním závodě čtvrtý, ve druhém zajel na třetí místo.

Tento týden už Marek Červený závodí v North West 200, kde je také Petr Bičiště (Kimura Racing Team), zatím devátý po dvou závodech šampionátu IRRC. Kamil Holán (Mc Race) letos závodí v obou třídách evropského šampionátu a v superbicích teď s třinácti body uzavírá první desítku. Jedenáctý je Pavel Tomeček (Relax Bali.com) a čtrnáctý Aleš Nechvátal (DAFIT Moto Racing).

Třídu Supersport vede po dvou odjetých závodech Nizozemec Davy Thoonen (Racing Team Thoonen). Jezdec Yamahy první závod vyhrál, ve druhém byl druhý a s pětačtyřiceti body je lídrem evropského šampionátu SSP. Na průběžně druhé příčce je Francouz Pierre-Yves Bian (One Racing Team) s body za druhé a třetí místo v závodě. Třetím jezdcem v pořadí je Němec Thomas Walther (Team Schleizer Dreieck). Český závodník Kamil Holán (DAFIT Moto Racing) si na konto připsal dvaadvacet bodů za dvě pátá místa a stejná pozice mu také patří v průběžném hodnocení.

International Road Racing Championship (IRRC) - Kalendář 2017:

6/7. května 2017 - Hengelo (NED)
7/8/9. července 2017 - Imatra (FIN)
21/22/23. července 2017 - Chimay (BEL)
19/20. srpna 2017 - Schleiz (GER)
26/27. srpna 2017 - Hořice (CZE)
23/24. září 2017 - Frohburg (GER)

Kamil Holán k závodnímu víkendu v Hengelu uvedl: „První ostrý závod IRRC máme za sebou. Omlouvám se za pozdní report, ale signál uprostřed holandských polí stojí za pr... . Vracíme se se smíšenými pocity. V šestkách se dařilo dobře, oba závody jsem zvládl na hezkém pátém místě. V litrech se čekala mnohem větší řežba a taky to tak bylo. Deváté místo v prvním závodě nebylo úplně podle mých představ, a protože jsem se na motorce cítil dobře, těšil jsem se na druhý závod superbiků. Bohužel jsem při jednom ze soubojů probrzdil zatáčku a musel na chvíli z tratě. Tím jsem se odsoudil k poslednímu místu při opětovném návratu."

„Hezkou stíhací jízdou jsem se z dvacátého sedmého místa nakonec ještě vytáhl na body (14. v cíli), ale zklamanej z toho trochu jsem. Hlavně proto, že jsem se na motorce cítil celou dobu perfektně a věděl jsem, že mám na víc. Za vše mluví i čas, který jsem oproti loňsku vylepšil o více než tři vteřiny. Litry budou letos opravdu velká palba a my budeme dělat všechno pro to, abychom tam byli hodně vidět :) Moc děkuji celému našemu týmu, který fungoval skvěle a celý víkend jsme si užili naprosto v pohodě. Jet dvě třídy naráz je hodně náročný nejen pro jezdce, ale i pro všechny ostatní. Myslím ale , že jsme to zvládli perfektně a tak se už moc těšíme na Hořice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist