Velmi spokojený Balón

Již před týdnem skončil v Hořicích v Podkrkonoší další ročník legendárních 300 Zatáček Gustava Havla, kde diváci mohli vidět v barvách slovenského týmu Bily Racing českého závodníka Jiřího Dražďáka.

Brněnský závodník byl od samého začátku považován za absolutního vítěze, i když on sám byl v tomto směru velmi skeptický. Na motocykl se vrátil po velmi dlouhé zimní pauze a absolvoval MČR v Brně, kde kvůli technické poruše do závodu ani nenastoupil. Čtyřnásobný vítěz hořických zatáček nastupoval do kvalifikačních tréninků s novým strojem, se kterým nebyl ještě stoprocentně sžitý. Ovšem kvalita brněnského specialisty na přírodní okruh v Podkrkonoší se potvrdila již v prvním měřeném tréninku, kde vybojoval s mírným náskokem první místo před Kamilem Holáněm a Markem Červeným. Na nedělní závod volné třídy nad šest set kubických centimetrů vyšlo krásné počasí a Jirkovi nic nebránilo k dalšímu vítězství v nejprestižnějším závodě všech příroďáků u nás.

Jiří Dražďák:

„Do Hořic se vždycky rád vracím, je tu pokaždé nádherná atmosféra a já si to zde velmi užívám. Neseděl jsem dlouhou dobu na motocyklu, poprvé při brněnském závodě Alpe Adria, kde jsem startoval na úplně novém stroji. Kvalifikační trénink mi náhodou vyšel a v neděli jsem startoval z první pozice na startovním roštu. Zhasla červená a já vypálil od startu jako první. Dole ve městě mě na brzdy předjel Michael Pearson a tak jsem zkusil udržet jeho tempo po celá dvě kola. Na to, že tu byl poprvé, nejel vůbec špatně. Pak jsem ho ale předjel a svůj náskok hezky zvyšoval, až do samého konce závodu. Velmi mě těší, že jsem zde mohl startovat a opět vyhrát. Třešnička na dortu je posunutý rekord okruhu, který jsem v závodě zajel. Poslední kola jsem se soustředil pouze na to, abych se vyhnul zablácené stopě, a v tom momentě jsem prý zajel rekord okruhu. Chtěl bych touto cestou poděkovat především divákům, kteří byli fantastický a doufám, že jsem jim poskytl pěkný zážitek.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist