Letošní Zlatá přilba láká na Dána Nickiho Pedersena

Zřejmě bez nejlepší českého plochodrážníka Václava Milíka, zato s trojnásobným mistrem světa Dánem Nickim Pedersenem a obhájcem loňského vítězství Chorvatem Juricou Pavličem proběhne v neděli na Svítkovském ovále v Pardubicích 68. ročník tradiční Zlaté přilby. Z českých závodníků se diváci mohou těšit na start Aleše Drymla, který nejspíš pojede svou úplně poslední Zlatou přilbu v kariéře.

Start vítěze Zlaté přilby z roku 2010 a devátého muže průběžné tabulky letošního mistrovství světa Pedersena, který se do Pardubic vrací po dvouleté pauze, již byl pořadateli oficiálně potvrzen. Dalšími Dány na startu budou Kenneth Bjerre a Anders Thomsen, velkou hvězdou bude i bojovný Rus Emil Sajfutdinov. Bez šanci na vítězství nebudou i Australan Troy Batchelor, Němec Martin Smolinski, Švéd Antonio Lindback nebo slavný Brit Chris Harris. Pořadatelé jednají s dalšími jezdci prestižního seriálu Grand Prix, mj. s Polákem Piotrem Pawlickým, dalšími Švédy Fredricem Lindgrenem a Andreasem Jonssonem či Dánem Peterem Kildemandem. Organizátoři by také rádi viděli na startu Poláka Rune Holtu, vítěze závodu z let 2009 a 2011. „Mají písemnou nabídku na stole a jednání stále probíhají," řekl na tiskové konferenci Evžen Erban z pořádajícího pardubického klubu.

Posledním českým vítězem Zlaté přilby byl v roce 1996 Tomáš Topinka, při pravděpodobné neúčasti Václava Milíka, kterého čekají v dresu klubu Sparta Vratislav povinnosti v play -off prestižní polské plochodrážní extraligy, budou moci domácí diváci fandit například Josefu Francovi, Zdeňkovi Holubovi, Eduardu Krčmářovi, Tomáši Suchánkovi nebo Hynku Štichauerovi.
Tradiční plochodrážní víkend v Pardubicích začne pátečním finále mistrovství světa jezdců do 21 let, v sobotu se pojede jako obvykle Zlatá stuha juniorů. Vylučovací jízdy skupin hlavního závodu o Zlatou přilbu začnou v neděli ve 12:30, finále je naplánováno na 16:20. Vstupenky lze nejlépe objednat přes internetovou adresu http://www.zlataprilba.cz/vstupenky-on-line/

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist