Lukáš Dryml už závodní kombinézu neoblékne

Tento týden oznámil ukončení závodní kariéry jezdec ploché dráhy Lukáš Dryml. Těsně před svými třiatřicátými narozeninami uzavřel kapitolu, která byla velmi úspěšná. V roce 2000 vyhrál titul mistra světa jezdců do devatenácti let a o dva roky později titul pro jezdce do dvaadvaceti let. S bratrem Alešem pak vyhráli dva tituly mistrů Evropy v závodech dvojic.

Na půdě Autoklubu České republiky byl 15.dubna při zasedání Plochodrážní komise přítomen také Lukáš Dryml. Na tom by ani nebylo nic divného, protože na druhém konci stolu seděl další plochodrážní závodník Josef Franc. Pražský závodník ve stručnosti představil svou zimní přípravu a plány pro rok 2014. Slovo pak dostal Lukáš Dryml a vše, co chtěl říct, měl připravené na papíře.

Nicméně text, který začal velmi emotivně číst, nikdo z plochodrážních fandů slyšet nechtěl. Ne tak brzo. Den před jeho třiatřicátými narozeninami. „Dovolte mi, prosím, krátký proslov právě tady na půdě Autoklubu ČR. Po zimní přestávce, kdy jsem měl hodně času přemýšlet, jsem po zvážení okolností, přišel s rozhodnutím ukončit svou dlouholetou profesionální závodnickou kariéru,“ zaznělo z úst Lukáše Drymla a v sále plném novinářů to zahučelo. Na tvářích všech přítomných bylo vidět velké překvapení.

„Já bych třeba asi dál vyhrával tady v českém prostředí, ale je to pro mě asi trochu málo. Měl jsem to v sobě vždy nastavené tak, abych se poměřoval a konkuroval světové špičce. Nevím, čím to je, ale už tam není ta správná jiskra, kterou jsem doposud viděl, ta ochota dávat tomu plných sto procent. V takovém případě považuji za lepší to nechat být,“ řekl Lukáš Dryml, který hájil barvy Pardubic v extralize a závodil také v Británii za klub Eastbourne Eagles.

Dvakrát bylo čtení přerušeno potleskem a možná třikrát se Lukášovi řeč sama zastavila, protože k chlapským slzám nebylo daleko. Lukáš se dále vyznal k dlouholeté lásce k ploché dráze a všem těm okamžikům štěstí z dobrých výsledků, ale také k zotavování z proher a bolestivých zranění.

Před Lukášem je však nová výzva a to je převzetí rodinné firmy, kterou už dvě desítky let úspěšně vedou jeho rodiče. Těm patřilo první poděkování, které se nemusí číst z papíru, to má Lukáš v hlavě navždy schované, protože byl oběma celou svoji kariéru podporován.

Velmi úspěšný Lukáš Dryml tak na oválech končí, ale jistě bude okolo dění na ploché dráze vidět i nadále a to nejen proto, že závodí jeho bratr Aleš. Vášeň se pro tento sport prostě vypnout nedá.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist