Lee Richardson zahynul po pádu v polské lize

Mezi motocyklové závodníky znovu sáhla smrt. V nedělním závodě polské extraligy ve Vratislavi se zabil bývalý juniorský mistr světa Lee Richardson. Bylo mu třiatřicet let. Britský plochodrážník byl dobře znám i českým fanouškům, startoval v barvách Pardubic a byl i na soupisce pražského Olympu.

Tragédie se udála během extraligového utkání Sparta Vratislav – Marma Rzeszowve třetí jízdě. Při výjezdu z první zatáčky si v souboji o druhé místo sebe zavadily motocykly Richardsona, Poláka Jedrzejaka a Švéda Lindgrena. Jediný Brit havaroval, už na rovince narazil do mantinelu a zůstal bezvládně ležet na dráze. Lee utrpěl podle polského deníku Fakt rozsáhlé vnitřní krvácení a další zranění, a i když byl okamžitě převezen do nemocnice, jeho život už se nepodařilo zachránit. Srdce mu přestalo bít během operačního zákroku. Rozhodčí závodu vydal prohlášení, že viníkem havárie byla sama oběť a ligové utkání i přes tuto tragédii pokračovalo dál. Možná i proto, že nehoda na první pohled nevypadala tak hrozivě (podobných pádů jsou během plochodrážních závodů stovky ročně).
Richardson patři k nejlepším britským jezdcům posledních let, mnohokrát svou zemi u různých příležitostí reprezentoval. Kdysi startoval i v prestižním seriálu Grand Prix a například v polské Bydhošti v roce 2005 vybojoval stříbrný věnec. Dařilo se mu také v britském Cardiffu v roce 2004, kdy byl třetí. Jeho dalším velkým úspěchem byl titul juniorského mistra světa 1999. Čest jeho památce!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist