Češi postoupil do semifinále MS družstev

Hned na úvod letošní plochodrážní sezony zaznamenali čeští jezdci velký úspěch, když v italském Lonigu vyhráli kvalifikaci a probojovali se tak do semifinále mistrovství světa družstev. Největší zásluhu na tom má pardubický Aleš Dryml, který zvítězil ve všech svých jízdách.

O účastnících dvou semifinále, která rozhodnou o finalistech letošního MS družstvech (World Cup), začíná být postupně jasno. Češi po svém úspěchu v Itálii pojedou 11. července v anglickém King´s Lynn. A jejich soupeři stojí za to: Polsko, Rusko a domácí výběr. Druhá semifinálová skupina pojede 9. července v dánském Vojensu za účasti loňských vicemistrů světa Dánů, Švédů a Austrálie. Posledním účastníkem bude někdo z kvarteta Německo, Ukrajina, Finsko a Spojené státy. Tyto země pojedou svou kvalifikaci 7. května v německém Landshutu. Jak známo, světový titul obhajují Poláci. Finále se jede 14. a 16. července na slavném stadionu Edwarda Jancarze v polském Gorzowě. Český tým řešil před odjezdem do Loniga změny v sestavě. Reprezentačnímu trenérovi Milanu Špinkovi se například omluvil Hynek Štichauer s tím, že nemá v pořádku motor. Jeho místo nakonec zaujal Zdeněk Simota.
Naši nakonec nastoupili v sestavě Lukáš Dryml, Aleš Dryml, Filip Šitera, Zdeněk Simota a Matěj Kůs. Závod v Itálii byl nebývale dramatický, na celkem rozbité dráze došlo k mnoha pádům, na jeden z nich doplatil i druhý z pardubických bratrů Lukáš Dryml. Bylo to hned v jeho první jízdě a jezdec ho přičítá hlavně únavě z toho, že do Itálie letěl prakticky ihned, co skončil jeho poslední závod v Anglii. Bodovou ztrátu po svém pádu ale rychle nahradil, když byl nejprve druhý a pak zaznamenal tři vítězství v řadě. O celkovém vítězi a jediném postupujícím do Anglie nakonec rozhodla až poslední, 25. jízda. V ní Čechům pomohlo nejen vítězství Lukáše Drymla, ale i defekt Slovince Aleše Kraljiče. Slovinci, vedeni zkušeným matadorem Matejem Žagarem, vůbec pořádně kousali a odměnou jim nakonec bylo druhé, i když nepostupové místo. Třetí skončili Lotyši a poslední odevzdaně působící Italové. Bratři Drymlové si po závodě pochvalovali, že se jim vyplatilo investovat do nových motorů. Všichni členové týmu si ale určitě uvědomují, že v Anglii to bude jiné "maso".

Výsledky z Loniga:

1. ČR 49 bodů (Aleš Dryml 15, Lukáš Dryml 11, Matěj Kůs 8, Filip Šitera 8, Zdeněk Simota 7)
2. Slovinsko 44 (Matej Žagar 14, Aleksander Čonda 11, Aleš Kraljič 10, Matič Voldrih 6,
Matija Duh 3)

3. Lotyšsko 39 (Maksims Bogdanovs 13, Kjastas Puodžuks 13, Andzejs Lebeděvs 9, Vjačeslav Gieruckis 4, Jevgenijs Karavackis 0)

4. Itálie 17 (Gugliemo Franchetti 7, Marco Gregnanin 4, Mattia Carpanese 2, Cristian Carrica 2, Nicolas Covatti 2)


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist