Plochodrážní extraliga odstartovala v Pardubicích soutěž družstev

Ve středu odstartovala v Pardubicích naše nejvyšší soutěž družstev na ploché dráze a to extraliga. Začala s jednou obměnou, když místo Interteamu do soutěže vstoupil polský celek Aforti Start Gniezno. Po včerejšku už můžeme říct, že to je zkvalitnění extraligy.

Na české poměry vysoká extraligová návštěva sledovala kvalitní závody okořeněné i účastníky víkendové SGP, která se odjela v Praze na Markétě. Největší hvězdou byl slovinský závodník Matej Žagar startující v barvách domácího týmu. Ten byl doplněn o dalšího bývalého účastníka SGP Václava Milíka a Hynka Štichauera, jenž jezdí světovou sérii na dlouhé ploché dráze. Tato trojice byla jediná u domácích, která přivážela body. Nutno podotknout, že Daniel Šilhán teprve sbírá zkušenosti v seniorské kategorii a Jan Jeníček se na dráhu dostal jen jednou.

Překvapení je určitě poslední místo týmu AK Markéta s docela velkým bodovým odstupem. Manažer Tomáš Topinka čekal určitě víc bodů od dvojice Jan Kvěch a Josef Franc. Vyrovnané závody musel nakonec výsledkově upravit dodatková jízda o druhé místo mezi AK Slaný a Aforti Start Gniezno. Grzegorz Walasek v startující za Slaný odolal celá čtyři kola Marcinu Nowakovi a vybojoval pro středočeský celek druhé místo.

Extraliga bude pokračovat 3.srpna závodem v Liberci, který je domácí dráhou polského týmu.

1. AMK ZLATÁ PŘILBA PARDUBICE - 33 bodů
2. AK SLANÝ- 32 bodů
3. AFORTI START GNIEZNO - 32 bodů
4.AK MARKÉTA - 23 bodů
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist