MXMoN: Češi s Michkem, Němci bez Roczena

Bez v době nominace zraněného Filipa Neugebauera, zato s Františkem Smolou (MXGP), Václavem Kovářem (MX2) a Martinem Michkem (Open), se vydají Češi do Lotyšska, kde se na trati v Kegumsu 28. září uskuteční letošní Motokros národů. Cílem je probojovat se do nedělního závodu.

Vloni v německém Teutschenthalu se Češi z kvalifikace do nedělního finále kvalifikovali a v celkovém hodnocení 67. ročníku Monster Energy Motokrosu národů nakonec vybojovali 15. místo. Letos to budou mít podstatně horší, protože se jede na písku, který, jak známo, čeští motokrosaři moc nemusejí…Šestadvacetiletý vicemistr světa v dnes už zrušené třídě MX3 Martin Michek (Buksa) a čtyřiadvacetiletý František Smola (Orion - RS Petrol) patří na MXMoN už ke zkušenějším borcům, mladičký Kovář bude na Motokrosu národů nováčkem. Mezi světovou elitou už se ale také ukázal, když jel nedávný závod mistrovství světa třídy MX2 v domácím Lokti. V Serpentinách skončil na 24. místě. 
Manažer německého týmu Hubert Nagl dlouho s nominací váhal, ale nakonec musel jít s pravdou ven. V jeho sestavě bude chybět nejlepší současný německý motokrosař Ken Roczen, závodící už několik let velmi úspěšně v zámoří. Talentovaný tovární jezdec KTM uvedl, že má v záměru získat pro pobyt v USA zelenou kartu a cesta do Evropy by to mohla dost zkomplikovat. Reprezentaci se prý ale nevyhýbá, v německém dresu by chtěl jet už příští rok. Nagl má ale i tak silnou sestavu, která by mohla navázat na minulé německé triumfy (vloni sice až sedmí, ale předloni první): pojede jeho syn a tovární jezdec Hondy ve třídě MXGP Max Nagl, kterého doplní pravidelní účastníci mistrovství světa Marcus Schiffer a Denis Ullrich.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist