MS v sajdkárkrosu – Kaplice nabídla pro všechny napínavou podívanou

Předposlední závod letošního šampionátu mistrovství světa FIM v sajdkárkrosu uspořádali o víkendu v české Kaplici. Před dvojicí závodů ztrácela nizozemsko-česká posádka Etienne Bax a Ondřej Čermák 16 bodů na vedoucí dvojici Kert Varik z Estonska a Lari Kunnas z Finska. Po kláních v Kaplici dělí obě posádky jen 5 bodů a tak o letošním vítězi světového titulu rozhodně až poslední závod v Německu. Součástí závodního víkendu světové série v sajdkárkrosu byl také poslední podnik evropského šampionátu EMX Quad. Bitvu o titul vyhrál Kevin Saar.

První závod

Odhodlaný Etienne Bax se s českým spolujezdcem Ondřejem Čermákem dostal hned po startu do čela a absolutně se na nikoho neohlíželi. V počátečních fázích závodu jim zatápěl Marvin Vanluchene a Robbie Bax, ale oba je udrželi na uzdě a do cíle dojeli osm sekund před bývalými šampiony. Posádka bojující o celkové vítězství Kert Varik a Lari Kunnas byla v cíli pátá, což Baxovi s Čermákem hrálo do karet.

Výsledek 1.závodu – 1. Etienne Bax/Ondřej Čermák, 2. Marvin Vanluchene/Robbie Bax, 3. Koen Hermans/Nicolas Musset, 4. Gert Van Werven/Ben van Den Bogaart, 5. Kert Varik/Lari Kunnas, 6. Marco Heinzer/Reudi Betschart, 7. Justin Keuben/Dion Rietman, 8. Gert Gordeev/Kaspars Stupelis, 9. Davy Sanders/Luc Rostingt, 10. Brett Wilkinson/Joe Millard

Druhý závod

Po dalším těsném startu bylo několik posádek zablokováno v obávané první zatáčce, nicméně všichni klíčoví hráči projeli, třebaže ne tak jak by si někteří přáli. Každopádně posádky Vanluchene/Bax a Hermans/Musset jely v čele, Etienne Bax/Ondřej Čermák se zasekli na pátém místě. Varik s Kunnasem byli o čtyři místa vzadu, takže měli o něco větší problém. V rámci šampionátu se Varik potřeboval udržet co nejblíže Baxovi, což se mu také podařilo, když si dojel pro čtvrté místo a před posledním kolem v Německu má pět bodů náskoku.

Výsledek 2.závodu – 1. Vanluchene/Bax, 2. Hermans/Musset, 3. Bax/Čermák, 4. Varik/Kunnas, 5. van Werven/Van Den Bogaart, 6. Gordeev/Stupelis, 7. Wilkinson/Millard, 8. Heinzer/Betschart, 9. Wijers Soenens, 10. Prunier/Prunier

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist