Jihočeský KP v motokrosu – V Netolicích jezdcům fandila tisícovka diváků

Třetí podnik jihočeského KP v motokrosu se jel v sobotu, 29. dubna v Netolicích. Pořadatel MSK Netolice připravil po roční odmlce pěkné závody. Společně se sportovním týmem HR Technik připravili trať, na kterou přijelo závodit 188 jezdců, jejichž počínání přihlížela téměř tisícovka diváků. Závodu nakonec přálo i počasí, povrch byl ideální, jen jedno místo na trati, na konci startovní rovinky v dolní části tratě, kam se stahovala voda, bohužel nestačilo vyschnout a tvořily se tam hluboké koleje. Moc nepomohlo ani průběžné odstraňování bláta bagrem, bylo doslova bezedné.

Kvůli nebezpečnému pádu ve druhé jízdě třídy Hobby MX2 a následnému zranění jednoho z jezdců v tomto úseku byl závod nakonec po operativní poradě Jury bohužel předčasně ukončen. Druhou jízdu tak odjela pouze třídy Hobby MX1, u všech ostatních kategorií se vyhlašovaly výsledky pouze po první jízdě.

Ve třídě 85ccm se stal vítězem letos velice rychlý jezdec Adam Hruška z MTX Racing teamu před Matějem Laštovičkou ze Štětkovic. Ve zvlášť hodnocené kategorii 65ccm si vítězstvím upevnil průběžné vedení v seriálu Michal Hendrych z týmu Anette Jilemnice.

Ve třídě Hobby MX1, která jako jediná měla dvě jízdy, zvítězil Daniel Krajčí z SXS Racing teamu před Rakušanem Christophem Löfflerem z Motosportu Chýnov. Ve třídě Hobby MX2 patřila první jízda Michalu Veselému z Čechtic, který zvítězil před Milanem Vaníčkem z HH Racing teamu. Právě v této třídě došlo hned po startu druhé jízdy k pádu rakouského jezdce Dominika Marka, který bohužel utrpěl poranění hlavy. Díky velice rychlému a profesionálnímu zásahu lékařů byl včas stabilizován a transportován do českobudějovické nemocnice. Jak již bylo zmíněno v úvodu, bylo nakonec rozhodnuto o ukončení celého závodu, protože i navzdory přítomnosti kvalitní těžké techniky nebylo v silách pořadatele tento úsek učinit bezpečným a bohužel ani nešlo tento úsek vynechat, protože by nebylo možné jízdy ani odstartovat. Je to škoda, protože jinak byl povrch zbytku tratě ideální a celé závody pořadatelsky kvalitně zajištěny.

První jízdu třídy Veterán 40+ vyhrál dle očekávání Zdeněk Blábolil z Husqvarna Promoto RT a zatím bez ztráty bodu jasně vede celý seriál. Druhý v pořadí Vladislav Mužík z Motosportu Chýnov mu však zdatně sekundoval, když v cíli skončil jen necelých šest vteřin za ním. Veterány 50+ ovládl Adolf Straka z Motosportu Chýnov před Rostislavem Hlaváčkem ze středočeských Kosmonos. Zvlášť bodované veterány 60+ opět vyhrál Ladislav Smolík z VVL Klatovy.

V kategorii MX2 (HR Technik Cup) zvítězil Florian Dieminger z Motosportu Chýnov, který se zároveň ujal průběžného vedení v seriálu, druhý byl patnáctiletý Václav Janout z Drachkova, který byl zároveň nejlépe hodnoceným jezdcem třídy 125ccm Junior. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) se setkali dva titáni – Martin Michek z HT Group RT a Rudolf Plch z Husqvarna Promoto RT. Martin měl lepší start i úvod jízdy, ale šachovnici nakonec viděl přeci jen první Ruda. Čtvrté místo stačilo Martinu Fiňkovi z Husqvarna Promoto RT k tomu, aby se po třech odjetých závodech ujal průběžného vedení v seriálu v této prestižní třídě.

Čtvrtý závod jihočeského KP se pojede v sobotu, 17. června ve Voticích.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist