Jihočeský KP – Poslední závod sezony v Jiníně

V sobotu, 2. října se na mistrovské trati v Jiníně uskuteční poslední závod letošního pětidílného seriálu jihočeského KP v motokrosu. Pojede se společně se seriálem VVL Cup. Pořadatelem akce je letos velice agilní MX Enduro Park Jinín v čele s Jaroslavem Kalným, který ve svém areálu letos hostil již MS Side, MMČR Senior, MMČR Junior i závody některých jiných středisek.

Startovat se bude v kategoriích 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1. Na startu se objeví i kvalitní jezdci ze zahraničí.

Zajímavostí je, že se zatím v ani z jedné tříd nikomu nepodařilo před tímto posledním závodem zajistit si titul přeborníka kraje. Ve třídě 65ccm je však k titulu velice blízko Josef Vrtal z AMK Zejax Chrudim, jeho náskok 29 bodů mluví za vše. Dokonce šestatřicetibodový náskok na čele má Filip Křivan z AMK v AČR Kaplice ve třídě 85ccm.

Ve třídě Hobby MX2 má slušný náskok 37 bodů Dominik Vaněk z MX Paradise, také on však musí na posledním závodě získat nějaké body a nemůže si dovolit závod vypustit. Bodově těsnější to je ve třídě Hobby MX1, kde Rakušan Nico Halmetschläger z Motosportu Chýnov vede o pouhých 11 bodů před Pavlem Lepším ze Skelné Hutě.

Mezi Veterány 40+ je situace je situace daná. I navzdory jednomu vynechanému závodu vede seriál závodící ikona jihočeského KP Zdeněk Blábolil z Yamaha Čepelák RT a když se postaví na start, nemívá v KP konkurenci. Však také patří k TOP3 jezdcům v této třídě v MMČR! Mezi veterány nad 50 let tvrdí muziku Adolf Straka z Motosportu Chýnov a mezi veterány nad 60 let si pak nejlépe vede českobudějovický Miroslav Kukrál z PP Racing teamu.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) si jede pro obhajobu loňského titulu Jaroslav Strnad z IDS Stavby, když vede o 33 bodů před matadorem Milanem Šťastným z Vegan Motosportu. V kategorii MX1 (HR Technik cup) stačí získat pouhopouhých 6 bodů k zisku přeborníka kraje Martinu Häringerovi ze Zalužan. Průběžně druhý Albín Veselý z Brumla RT má tak šanci na titul v této prestižní třídě už jen pouze teoretickou.

Pro nejlepší jezdce všech tříd jsou v Jiníně připraveny bohaté věcné ceny, které připravilo Jihočeské motokrosové středisko a pořádající klub. Vyhlášení sezóny 2021 se uskuteční v separátním termínu, který bude včas oznámen.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist