Zajímavosti z motokrosového paddocku

Motokrosové mistrovství světa je v plném proudu, už tento týden se jede jeho český vrchol v Lokti a tak se společně podívejme na některé zajímavosti, které nám doposud přineslo.

Ačkoliv "Monster Energy MXoN", zkráceně Motokross národů,  se jede až 18. září ve Francii na tradiční trati v St. Jean d´Angely, tak prvním státem, který prezentoval svůj národní tým, byla Itálie. 
Italskou "squadra azzuru" budou reprezentovat Antonio Cairoli, David Philippaerts a Alessandro Lupino.

Také Němci už mají celkem jasno, ostatně zase tak moc na výběr nemají: Ken Roczen, Max Nagl a Marcus Schiffer jsou vybranou trojicí na MXoN.
O mistru světa MX2 z roku 2006 Christophovi Pourcelovi je známo, že je velkým exentrikem. Jelikož vyžadoval příliš velkou gáži, tak pro letošní sezónu superkrossů v USA nenašel žádný tým a musel se vrátit do Evropy. Zde podepsal dodatečnou smlouvu s CLS Kawasaki - Ben Townley totiž odcestoval domů na Nový Zéland - a tak se 22-letý francouzský talent postavil poprvé na start letošního šampionátu v německém Teutschenthalu a dle očekávání opět "exceloval". Ke svému aktuálnímu angažmá pak řekl: "Je to pro mě nouzové řešení, v USA jsem neměl k dispozici dobrý motocykl, chtěl jsem Kawasaki a nabídli mně Yamahu. Tuto sezóu v Evropě beru tedy jako přechodnou. Mám v USA jak dům, tak svůj tréninkový okruh a mým cílem je startovat v závodech USA Supercross s v Outdoor mistrovství. Na tom se nic nezměnilo."  V závodě samotném - GP Německa - objel v obou jízdách jen několik okruhů a zabočil do paddocku, když zjistil že na Top10 vůbec nemá. V následujícím závodě v litevském Kegmusu pak nestartoval... 
Mimo hru je na delší dobu tovární jezdec KTM Jeremy van Horebeek, který tvrdě havaroval v tréninku na Grand Prix Německa v Teutschenthalu a přivodil si těžký otřes mozku. Kromě toho má také vodu v plících.

Bohužel zraněný je také vedoucí jezdec ME MX2 Dylan Ferrandis, který tak svůj comeback ve světovém šampionátu musel odložit, má totiž zlomenou ruku.
Německý Teutschenthal bude v roce 2013 dějištěm Motokrossu národů, tedy MXoN. Tuto smlouvu podepsali pořadatelé německého závodu světového šampionátu v motokrossu v uplynulých dnech.  



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist