Yamaha má ve třídě MXGP dva tovární týmy

Yamaha patřila v posledních letech k nejúspěšnějším fabrikám v motokrosovém mistrovství světa. Stačí připomenout titul Francouze Romaina Febvrea v prestižní třídě MXGP v roce 2015. Aby tři ladičky posílily své šance na zopakování toho úspěchu, rozhodly se letos prostřednictvím společnosti Yamaha Motor Europe N.V. v silnější kubatuře přímo podporovat hned dva tovární týmy.

Ve třídě MXGP zůstává nejen již zmíněný Febvre, ale i výborný Belgičan Jeremy Van Horebeek, vicemistr světa z roku 2014. Toto duo na motocyklech YZ450FM tak zůstává v barvách týmu Monster Energy Yamaha Factory Racing nezměněno už tři roky po sobě a Yamaha oběma talentovaným závodníkům věří i do budoucna. I když Febvre loni skončil v seriálu MS až šestý a Van Horebeek o jedno místo za ním. Febvre se hlavně zkraje sezony potýkal se zraněním ze zimní přípravy, Van Horebeek musel kvůli zdravotním problémům dokonce dvě Grand Prix vynechat. Druhým přímo podporovaným týmem ve třídě MXGP bude Wilvo Yamaha Official MXGP Team. A to hned se třemi jezdci. Z loňska zůstávají Švýcar Arnaud Tonus a Brit Shaun Simpson a k nim se přidal i dvojnásobný vicemistr světa dvěstěpadesátek, další Švýcar Jeremy Seewer, přicházející od Suzuki, v jejichž žlutých barvách strávil celou dosavadní kariéru.

Ve třídě MX2 přenechali Japonci provoz továrního týmu stáji Kemea Yamaha Official MX2. Na osvědčeném motocyklu YZ250F pojede hned trio jezdců: britský dvěstěpadesátkový šampion Ben Watson, rychlý Rus Vsevolod Bryljakov a mladičký belgický supertalent Jago Geerts. "Máme za sebou výbornou zimní přípravu a čeká nás nesmírně zajímavá sezona," uvedl manažer Yamaha Motor Europe MX Erik Eggens. "Soustředili jsme se na podporu silných jezdců a osobností. Tovární týmy budeme provozovat nejen v obou světových třídách, ale i v evropských dvěstěpadesátkách a stopětadvacítkách. Samozřejmě opět podpoříme v MS žen pětinásobnou šampionku Kiaru Fontanesi. Naši jezdci jsou skvěle motivováni a dobře vědí, jaký mají letos cíl."

 

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist