Vicemistr světa Seewer prodloužil u Suzuki

Talentovaný švýcarský motokrosař Jeremy Seewer, který letos jednou dobou sahal po titulu mistra světa ve dvěstěpadesátkách, zůstane u Suzuki přinejmenším do konce roku 2019. Oznámil to generální manažer týmu Stefan Everts.

Dvaadvacetiletý Seewer je vedle Arnauda Tonuse a Valentina Guilloda považován za největší hvězdu švýcarského motokrosu, který se po letech paběrkování nezadržitelně dere nahoru. Své předpoklady zatím Seewer nejvíce naplnil právě letos, když už na druhé Grand Prix sezony v Thajsku vyšplhal na stupně vítězů, což pak zopakoval ještě devětkrát. Když od Velké ceny České republiky v Lokti začal vynechávat závody zraněný Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory), Seewer se mu bodově přiblížil na dosah, ale favorit se stačil do kolotoče mistrovství světa včas vrátit a titul uhájit. I tak ale Seewer uzavřel seriál na kalifornské trati Glen Helen ziskem titulu vicemistra světa třídy MX2. Rok předtím skončil v MS rovněž s týmem Suzuki World MX2 celkově pátý. Skvěle si vedl i na nedávném Motokrosou národů v italské Maggioře, kde byl v dresu Švýcarska třetí nejlepší jezdec třídy MX2.

Seewer se ale bude muset přes zimu s třídou MX2 rozloučit, protože mu bude příští rok 23 let, takže nesplní věkový limit FIM určený pro dvěstěpadesátky. Přesune se mezi "velké kluky", do prestižní třídy MXGP.  "V této sezóně všechno fungovalo skvěle, chceme jít se Stefanem Evertsem a Suzuki stejným směrem a navíc se cítím v týmu skvěle. Svou budoucnost vidím u Suzuki," uvedl při podpisu smlouvy Seewer. Bývalá motokrosová hvězda Everts s jezdci úzce spolupracuje a pomáhá jim ve všech směrech, což je přínosné při rozvíjení jejich schopností a získávání cenných zkušeností. „Bylo mi potěšením s Jeremym pracovat, mezi námi panuje harmonie a dobrá pohoda. Máme stejný cíl a stejné ambice. Jsem velmi rád, že jsme dospěli k dohodě, díky které s námi Jeremy zůstane také příští sezony. Je to důležitá etapa mého plánování kvůli tomu, co chci s týmem Suzuki dosáhnout,“ vysvětlil Everts.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist