Tovární tým KTM má pro sezonu 2021 šest jezdců

Italský veterán Antonio Cairoli, nizozemský fenomén Jeffrey Herlings, španělský supertalent Jorge Prado ve třídě MXGP, obhájce titulu Francouz Tom Vialle, Rakušan René Hofer a nováček Mattia Guadagnini ve dvěstěpadesátkách. Tým Red Bull KTM Factory Racing už má jasno ve své sestavě pro příští ročník motokrosového mistrovství světa.

Tovární tým KTM letos podruhé za sebou ztratil titul v prestižní třídě MXGP ve prospěch Slovince Tima Gajsera a Hondy. Má tedy co dohánět. Zatímco devítinásobný mistr světa Cairoli už má zřejmě své nejlepší roky za sebou, Herlings a Prado na návrat titulu do náruče rakouského výrobce rozhodně mají. Herlings se ale musí vyhnout zraněním a Prado musí pokračovat ve svém rychlém zlepšování. Ve třídě MX2 jsou šance týmu Red Bull KTM Factory Racing ještě vyšší. Tom Vialle letos, hned ve svém druhém roce v mistrovství světa, získal dost suverénně titul, René Hofer bude pokračovat ve sbírání cenných zkušeností. Třetím jezdcem, který v roce 2021 osedlá stroj KTM 250SX-F v barvách Red Bullu, bude teprve sedmnáctiletý italský závodník Mattia Guadagnini.

Talentovaný Ital letos obsadil druhé místo v evropském šampionátu třídy EMX250, to jezdil v týmu Husqvarna Junior Racing Maddii.  Ve své první sezóně na čtyřtaktní dvěstěpadesátce  vyhrál celkem devět rozjížděk. V roce 2019 vybojoval titul ve třídě EMX125. Všechny tyto úspěchy mu jednoznačně otevřely cestu do mistrovství světa. Guadagnini se nyní připojí k tréninkovému programu Tonyho Cairoliho a Jorgeho Prada na jejich základně v Římě.
Mattia Guadagnini: „Vstoupit do rodiny KTM je pro mě splněný sen . Když jsem vyrůstal, sledoval jsem, jak závodí Tony, byl to můj oblíbený jezdec. Vždy jsem si říkal: Jednoho dne tam chci být také a bojovat v závodech mistrovství světa. Takže nastal ten den a jsem velmi šťastný. Líbí se mi, jak tým pracuje jako velká rodina a tráví spolu spoustu času. Rovněž mít Tonyho a Jorgeho jako své učitele bude skvělé. Mohu se hodně naučit a myslím, že mám vše, co potřebuji, abych mohl pracovat na svých cílech do budoucna! “
Manažer Claudio De Carli: „Mattia je jedním z nejzajímavějších mladých jezdců mezinárodního motokrosu, dosáhl již důležitých milníků a musí pokračovat ve svém růstu, aby bojoval s nejlepšími jezdci světového šampionátu. Jsme rádi, že ho máme v našem týmu, a jako vždy se budeme snažit dát mu to nejlepší z technického i tréninkového hlediska. Působí na mě dojmem kluka s pevnými principy a velkou motivací a já chci, aby tento velký krok udělal s námi. “

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DutchTT přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist