TM vsadila na S. Simpsona a manažera Ricciho

Jedním z posledních týmů, který oznámil sestavu na příští ročník motokrosového MS, je italský TM Racing. I když sestavu jen poloviční: ve třídě MX1 pojede Shaun Simpson, jezdce pro MX2 teprve TM zvolí. Velkou novinkou je, že o racingové aktivity Italů se bude nově starat známý manažer Ilario Ricci.

TM letos asi v polovině závodů světového šampionátu MX1 zastupoval Francouz Anthony Boissiere, který nakonec s 58 body obsadil celkové 22. místo. O třídu níž se představil Ital Andrea Cervellin. Ten ale bodově paběrkoval a v konečné tabulce seriálu se objevuje na 30. pozici. V některých závodech ho ještě doplnil Nizozemec Nick Kouwenberg. Mnohem větší úspěchy než v motokrosu slaví fabrika v mistrovství světa enduro a supermoto. Pro příští sezonu má ale TM v MX mnohem vyšší cíle a ambice. „Když spojíme kvality jezdce Simpsona, našeho motocyklu a manažera Ricciho, musíme se vidět v první desítce mistrovství světa. Každopádně se těšíme na moc úspěšnou sezonu,“ věří vedení TM.
Brit Shaun Simpson je ostřílený matador třídy MX1, jezdíval na KTM, pak na Hondě a letos na tovární Yamaze, v jejíž barvách obsadil v mistrovství světa MX1 konečné 11. místo s 311 získanými body. Zadařilo se mu hlavně v rozbahněném Švédsku, kde bral 18+16 bodů. „Jsem nadšený z toho, že budu jezdit pro značku, která je stejně nabitá motivací jako já. Máme stejnou – posbírat co nejvíce úspěchů. Pracovat s Riccim je něco, co jsem vždy chtěl. Je to prověřený manažer, za kterým jsou vidět výsledky. Mám rovněž slíbeno, že se budu podílet na vývoji motocyklů TM, což je pro mne další bonus navíc. Já osobně jsem na sezonu 2013 připravený, myslím, že můžu v MS MX1 ještě hodně ukázat. Svou motorku už jsem vyzkoušel, cítím se na ni dobře, má silný motor a velký potenciál,“ uvedl Simpson (na spodním snímku ještě na motocyklu KTM), který podepsal smlouvu na jeden rok.
Italský manažer Ilario Ricci: „Byl jsem velmi poctěný tím, jak vřele jednání mezi mnou a TM probíhalo a jak mne vřele přijali mezi sebe. Je to fantastický tým, plný entuziasmu a na práci soustředěných profesionálů. Spolu budeme mít dostatek energie a podnětů k tomu, abychom mohli proniknout mezi naprostou světovou špičku. Pro příští sezonu mám vysoká očekávání a věřím, že všichni spolu dohromady zvedneme laťku pro továrnu TM zase o trochu výše. Angažováním jezdce takových kvalit, jakých dosahuje Shaun Simpson, udělalo vedení TM výborný krok.“
Jasno ohledně příští sezony má už i jeden z nejlepších italských jezdců Davide Guarneri. Po roce na Kawasaki a letošku stráveném v týmu KTM Silver Action (konečné 13. místo) se sedmadvacetilý jezdec představí v barvách týmu manažera Elia Marchettiho na motocyklu KTM SX 450 F. Marchetti letos vstoupil do MS MX1 jako debutující tým s italským jezdcem Matteem Boninim. „Bohužel Matteo byl větší část sezony zraněný a James Del Segato v MX2 nebyl schopný naplnit svůj potenciál kvůli psychice. Do roku 2013 proto přicházíme se zkušeným a rychlým jezdcem Davidem Guarnerim a celkově posilujeme strukturu našeho týmu. Máme podporu Italské motokrosové federace společnosti AXO KTM Sport. Tím naše ambice a cíle podstatně vzrostou. Chceme do první ligy,“ uvedl Marchetti.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist