Tim Gajser před obhajobou titulu

Vloni způsobil doslova senzaci, když ve své premiérové sezoně mezi "velkými kluky" hned získal titul v prestižní třídě MXGP. Dnes začíná slovinský zázrak Tim Gajser svou obhajobu, motokrosové mistrovství světa startuje tréninky na Velkou cenu Kataru.

Gajser přes zimu povýšil z italského týmu Gariboldi Honda do továrního HRC. Do sezony vstupuje s velkou motivací a odhodláním, ačkoli ho trápí neústupný virus. Má horečky, rýmu a střevní chřipku. „Je mi trochu zle, ale není to zase tak špatné, aby to omezilo můj výkon. Možná že do pátku odpoledne, kdy tréninky začnou, horečka přejde. Věřím, že to bude v pohodě. Když mi to moc nepůjde, spokojím se tady i s pátým, šestým místem. Důležitá bude letos vyrovnanost výsledků a mít co nejméně výpadků,“ uvedl Gajser, který u tovární Hondy bude mít za parťáka zkušeného Rusa Jevgenije Bobryševa (vloni celkově pátý). Nevyrovnaný Francouz Gauthier Paulin (vloni celkově až třináctý) odešel přes zimu od týmu HRC k Husqvarně.

Teprve dvacetiletý Slovinec soudí, že měl dobrou přípravu, ale ve třech závodech mezinárodního mistrovství Itálie se zdálo, že nejede úplně naplno. „Mám za sebou spoustu testování, dostali jsme úplně nové motorky, takže na nich byla spousta práce. Jako vždy jsem se připravoval se svým tátou, který mne vede celou mou kariéru. Pracovali jsme hodně na síle a vytrvalosti, méně na rychlosti. Více času než jindy jsme strávili v tělocvičně. Potom jsem byl na motorku doslova hladový. A ty závody v Itálii, to byla jen příprava, tam není třeba jít do rizika a tlačit moc na pilu. Velice rychlý tam byl Antonio Cairoli a také Jeremy Van Horebeek. Sešla se tam perfektní konkurence, takže příprava to byla parádní. Antonio bude podle mě zase bojovat o titul. Má už jich osm, je to legenda. Poslední dva roky ho jen trochu přibrzdila zranění. Dnes všechno začne naplno. Hodlám dát do každé z těch 19 Velkých cen úplně všechno a uvidíme, kde se budu na konci sezony nacházet,“ slibuje Gajser, který má na svém kontě také titul mistra světa z dvěstěpadesátek (2015). Vloni i přes vítěznou sezonu měl Gajser pár výpadků, kdy ztratil na trati koncentraci. „Ano, takové chyby se stávají, hlavně když jste nováček. Je ale důležité se z nich poučit. Udělal jsem pár stupidních chyb, když jsem třeba vedl o deset sekund a havaroval. To už se letos nesmí opakovat.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist