Terešák a Polák naskočili do třetího podniku MS

Ve Švýcarsku absolvovali letošní premiéru v motokrosovém mistrovství světa 20023 i dva čeští jezdci. Petr Polák (Young Motion powered by Resa - Yamaha) bral po velké loňské nadílce své první letošní body ve dvěstěpadesátkách, Jakub Terešák (KTM) neměl v silnější třídě MXGP k umístění na bodovaných pozicích daleko.

O velikonočních svátcích se jela na zbrusu nové trati ve Frauenfeldu Velká cena Švýcarska, třetí závod světového seriálu, do kterého nastoupil i Kuba Terešák,a to v dresu svého domácího Motosportklubu Málkov, za který bude závody MXGP absolvovat. Kuba, který má za sebou dlouhou přípravu v americké Floridě, nejede celý seriál, ale pouze závody, které se nekryjí se závody německého seriálu ADAC a domácího MMČR, jež jsou pro letošek jeho prioritou. Se startovním číslem 124, které historicky jezdil, se musel probojovat přes kvalifikaci. Letošní závody třídy MXGP jsou nastavené tak, že do nich jsou přijati všichni přihlášení jezdci, ovšem míst na startu je stále pouze 40. Kvalifikační trénink se Kubovi celkem vydařil a sedmé místo ve skupině bylo celkem příjemným překvapením. Kvalifikační závod již nedopadl tak dobře, Kuba si vyjel se ztrátou jednoho kola na vítězného Španěla Jorge Prada (GasGas) 29.místo ze kterého šel na start do pondělních závodů, což už nebylo tak výhodné.

První jízdu zakončil po dvou pádech na 27. místě. Ve druhé rundě si vedl daleko lépe, když nějakou část závodu jezdil na bodované 19. příčce. Koncem rozjížďky se však propadl a v závěru bral 22. místo. Hned následující víkend se cirkus MXGP přesouvá do italské Pietramuraty u Trenta, kde Kuba opět nebude chybět.

Petr Polák (Young Motion powered by Resa - Yamaha) skončil ve dvěstěpadesátkách v kvalifikačním závodě devatenáctý se ztrátou 1:36.710 min. V první pondělní jízdě byl po třech kolech osmnáctý, celý zbytek jízdy pak jezdil devatenáctý a nakonec bral první dva mistrovské body. Ve druhé jízdě připsal tři body za 18. pozici se ztrátou jednoho kola. "Návrat do Grand Prix šel dobře. Chybělo mi závodní tempo, ale celkově jsem s víkendem spokojený. Moc děkuji týmu, hlavně po těch obtížích v posledních týdnech se mi závodilo náramně, Práce pokračuje," uvedl Polák na svém Facebooku.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist