Petrov zůstává u Yamahy, chce do Top 5

Během Velké ceny Beneluxu v nizozemském Lieropu oznámil respektovaný tým Kemea Reytec van de Laar Yamaha své plány na příští sezonu. Teamový manažer Marnicq Bervoets potvrdil, že si nechává Petara Petrova a k němu přijde nováček v mistrovství světa, Australan Luke Styke.

Devatenáctiletý Bulhar Petar Petrov má všechny předpoklady udělat v motokrosu díru do světa. Už letos jezdil v barvách týmu Kemea Reytec van de Laar Yamaha a konečným 11. místem v hodnocení třídy MX2 s dvoubodovou ztrátou na desátého Brita Maxe Anstieho přesvědčil manažera Bervoetse k tomu, aby mu prodloužil smlouvu i na rok 2014. Jeho nejlepším výkonem byla paradoxně poslední Velká cena seriálu v Lieropu, kde se umístil jako celkově čtvrtý, když byl v první jízdě čtvrtý a ve druhé pátý. Čtvrté místo obsadil i v první lotyšské jízdě. Petrov má pro příští sezonu jediný, ale o to složitější cíl: má se umístit do Top 5 mistrovsví světa MX2. „Jsem opravdu šťastný, že zůstávám ve svém stávajícím týmu. Známé prostředí a lidé jsou velkou výhodou nejen na následující přípravu, ale i potom na závodech. Všichni v týmu se ubíráme stejným směrem a já mohu říci, že jsem se letos od Marnicqových zkušených rad velmi naučil. Také se těším, že na příští rok dostaneme nový typ Yamahy. Už jsem se na tomto motocyklu v základním provedení svezl a první dojmy z jízdy jsou velmi slibné,“ uvedl Petrov.
Bulhara bude příští rok místo Belgičana Kevina Forse na místě týmové dvojky podporovat australský mistr dvěstěpadesátek, jednadvacetiletý Luke Styke (na spodním snímku). Ten letos zaskočil všechny odborníky, když u protinožců vyhrál devět z deseti odjetých závodů seriálu Pro Lites. Bervoets si ho všiml během loňského Motokrosu národů a hned si jeho jezdecký styl zamiloval. Bývalý skvělý jezdec Bervoets věří, že se Australan chytí v mistrovství světa od začátku a bude jezdit na stejné úrovni jako Petrov. K tomu má týmu pomoci i zvýšená podpora od Yamaha Europe a Yamaha Netherlands. Kemea Reytec van de Laar Yamaha se angažuje také v závodech evropských šampionátů. Příští rok vsadí na čtrnáctiletého Belgičana Cyrila Genota, který pojede třídu do 125cc.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist