Paulin k Hondě, Frossard ke KTM

Tím, že byli vytlačeni z továrního týmu Kawasaki hvězdným párem Ryan Villopoto - Tylla Rattray, museli si hledat práci jinde. A moc dlouho jim to, při jejich kvalitách, netrvalo. Gautier Paulin zakotvil u HRC, jeho francouzský krajan Stephen Frossard u týmu Wilvo Forkrent KTM.

Gautier Paulin je vicemistrem světa z roku 2013 a také letos měl u Kawasaki našlápnuto k parádnímu výsledku. Ale pak přišlo osudné zranění z Velké ceny Nizozemska a Francouz skončil v konečné tabulce třídy MXGP až osmý. Chuť si ale spravil na Motokrosu národů, který s dalšími reprezentanty země galského kohouta vyhrál. K Hondě, kde kdysi začínal, se vrací po mnoha letech. „Být znovu součástí rodiny Hondy je prostě úžasné. Je to splněný sen. Z motocyklu CRF450RW mám opravdu skvělý pocit, a to je jeden z důvodů, proč jsem smlouvu podepsal,“ uvedl Paulin, který u HRC nahradí Němce Maxe Nagla, jenž odchází k Husqvarně. Francouz bude mít za svého týmového kolegu Rusa Jevgenije Bobryševa (společný malý snímek vpravo), kterého letos také trápila zranění. Ironií osudu Bobryšev byl také aktérem pádu v Nizozemsku, který vyřadil Paulina ze závodů téměř na půl roku. Vedle Paulina přichází do HRC na pozici sportovního manažera bývalý skvělý motokrosař a silničář Jean-Michel Bayle.
To Steven Frossard, další člen zlatého francouzského týmu z lotyšského Kegumsu, byl v konečné tabulce třídy MXGP o tři místa nad Paulinem, ale také ho u Kawasaki čekal padák. Útočiště nalezl u britské stáje Wilvo Forkrent KTM manažera Steva Turnera, kde bude v tradičních oranžových týmových barvách závodit po boku Brita Jaka Nichollse. Frossard asi zanedlouho pozná všechny značky motocyklů, které se mistrovství světa MX účastní. Před svou érou u Kawasaki totiž sloužil u továrny Yamaha. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist