Ohlasy po Velké ceně Švýcarska

Po čtyřech letech byla obnovená Velká cena Švýcarska a na třetím podniku motokrosového mistrovství světa se nejvíce dařilo Francouzi Maxime Renauxovi, který vyhrál královskou třídu MXGP, a jeho krajanovi Thibaultu Benistantovi. Ten ovládl dvěstěpadesátky. Co řekli nejlepší jezdci po dojezdu do cíle, se dovíte v následujícím článku.

Druhý a první ve třídě MXGP Maxime Renaux (Monster Energy Yamaha Factory): „Je to dobrý pocit, konečně se dostat na pódium. Stalo se tak zvláště díky vítězství ve druhém závodě. Bylo to skvělé. Dnes jsem nezačal nejlépe, ale byl jsem dobrý v první zatáčce a rychlý v prvním kole, takže jsem se dostal na skvělou pozici. Ve druhém závodě jsem se jen ujal vedení a už jsem se až do cíle neohlížel. Nyní se musíme pokusit udržet formu a pracovat na startech, abychom si trochu usnadnili život. Těším se na zbytek sezony."

Čtvrtý a první ve třídě MX2 Thibault Benistant (Monster Energy Yamaha Factory): „Vyhrát GP je skvělé. Už vloni jsem byl párkrát blízko, ale podařilo se mi to jen jednou. Hodně mi to posílilo sebevědomí. Jsem opravdu rád, že se všechna ta dřina vyplácí. V této sezóně jsem stál na stupních vítězů v každém závodě, takže jsem spokojený se svou konzistencí. Myslím, že tohle je klíč k úspěchu."

Španěl Jorge Prado (GasGas, celkově druhý ve třídě MXGP): "První rozjížďka byla z mé strany velmi dobrá a taky jsem vyhrál. Ve druhé rozjížďce jsem udělal holeshot a snažil jsem se odtrhnout od zbytku pole, ale neměl jsem ten stejný rytmus a rychlost jako v první jízdě.-Bojoval jsem, ale skončil jsem až třetí a celkově tedy druhý. Navýšil jsem svůj náskok v šampionátu, a to je nejdůležitější. Myslím, že jezdím dobře a jsem konzistentní, takže chci pokračovat právě tímto směrem.“

Francouz Romain Febvre (Kawasaki, celkově třetí ve třídě MXGP): "Trať mi vyhovovala a celý víkend jsem se cítil dobře. Moje starty byly opravdu dobré, odjížděl jsem téměř po boku Jorgeho, což je největší borec na starty. Ale v první zatáčce byla pokaždé mela; poprvé mě vytlačili a podruhé jsem byl příliš dlouhý a musel jsem se odrazit od valu. Musel jsem opravdu tvrdě pracovat, musel jsem v obou jízdách předjet Jeffreyho a byl jsem opravdu blízko k vítězství v GP. Když jsem ale ve druhé jídzě dorazil vedoucího Renauxe, zasypal mně kamínky a znemožnil mi předjetí.. Děkuji celému týmu KRT, za poslední dva týdny jsme ušli dlouhou cestu, když jsme konečně motorce dokonale porozuměli. Můj šampionát teď opravdu začíná."

Vedoucí jezec třídy MX2 Belgičan Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory), ve Švýarsku jen sedmý a třetí: „Dnešní den začal opravdu dobře. Udělal jsem holeshot a vedl jsem v podstatě celý závod, dokud jsem neměl docela velký pád. Bylo to zvláštní. Jel jsem stejnou stopu, jakou jsem jel celý závod, ale šel jsem přes řídítka. Motorka byla po té havárii docela rozbitá, řídítka úplně ohnutá. Ale pořád jsem skončil aspoň sedmý. Ve druhé jízdě jsem se necítil příliš dobře. Bolelo mne celé tělo, ale i tak jsem po další malé havárii dokázal dojet třetí. Nebyl to nejlepší víkend, ale i tak jsem získal dost bodů, takže to je v pořádku." 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist