Ohlasy po Velké ceně Itálie

Máme za sebou další dvojitý triumf jezdců Red Bull KTM Factory Teamu. Co řekli Ital Antonio Cairoli, jeho nizozemský kolega Jeffrey Herlings, ale i další jezdci po motokrosové Velké ceně Itálie v Maggioře, se dovíte z následujícího článku.

Domácí favorit Tony Cairoli (KTM), vítěz obou jízd královské třídy MXGP: Byla to pro mne speciální Velká cena. Moc jsem chtěl pro všechny ty lidi (oficiální návštěva 30 tisíc), co přišli, vyhrát. Fanoušci byli opravdu šílení, řvali jako na Motokrosu národů. Myslím, že mi pomohlo, když v noci před závodem trochu sprchlo. Trať se změnila tak, že více vyhovovala mému jezdeckému stylu. Škoda, že se zranil Joel Roelants, všichni se za něj modlíme.“
Jeffrey Herlings (KTM), vítěz obou jízd třídy MX2: „Moc se mi líbila místní dráha a já se po celý víkend cítil docela silný. Udělal jsem nějaké body na Tonuse a teď mám na něj v tabulce mistrovství světa už 55bodový náskok. Zkrátka, těžce makám na tom, abych získal třetí titul mistra světa v řadě za sebou. Mým snem je zabezpečit si ho v Lommelu během Velké ceny Belgie (3. srpna), kam určitě přijede sousta mých fanoušků. Vím dobře, že jsem nejrychlejší chlapík ve třídě MX2. Stačí, když mi vyjde start, a ostatní už přijde samo.”
Švýcar Arnaud Tonus, Kawasaki, třetí celkově v MX2: „Do první jízdy jsem měl výborný start a jel jsem v první trojce. Když jsem se ale dostal na druhé místo, leader závodu už byl pryč. Udělal jsem několik chybiček, takže bylo nemožné Herlingse sjet. Můj druhý start už tak dobrý nebyl, a protože o přestávce vyhladili povrch, nebylo tak snadné předjíždět. Všichni totiž jeli tu stejnou stopu. Ztratil jsem spoustu času za Seewerem a tím jsem ztratil také možnost chytit v posledních kolech Jordi Tixiera. Celkově ale mohu být s víkendem spokojený. Ještě lepší by ale bylo, kdybych neupadl v prvním kole kvalifikačního závodu a nevybíral bych si v neděli místo v branách až jako sedmnáctý."
Francouz Romain Febvre (Husqvarna), šestý v MX2: “Víkend byl OK. Cítil jsem, že mám dost rychlosti na to, abych byl na podiu, ale pár pádů mělo stálo umístění mezi prvními třemi, propadl jsem se až na šesté místo. Věřím, že to napravím už za týden v Německu.”
Druhý ve třídě MX2, Francouz Jordi Tixier (KTM): "S tou Grand Prix jsem velmi spokojený, byly tady parádní skoky, a tak jsme si na trati užili hodně legrace. Zaznamenal jsem dva dobré starty, takže jsem nemusel až tolik předjíždět. Trať byla docela kluzká, takže bylo třeba dávat si pozor. Celkové druhé místo je můj zatím nejlepší letošní výsledek a já doufám, že budu tímto směrem dále pokračovat.”
Belgičan Kevin Strijbos (Suzuki), třetí v MXGP: „Mám z těchto závodů skvělý pocit, protože jsem byl schopný jet plné tempo už od prvních kol každé jízdy, což byla předtím moje slabina. V závěru jsem měl docela křeče v rukou, ale byl jsem schopen udržet rychlost a tím i svoje výborné umístění. Pomohlo mi také, že někteří mí soupeři upadli. Dost špatně se tady předjíždělo, museli jste být hodně agresívní. Moc nám v týmu pomohlo, když jsme si po Grand Prix Francie u týmu Suzuki sedli a vyříkali si, co bychom mohli udělat lépe.“
Druhý v obou jízdách MXGP Belgičan Jeremy Van Horebeek (Yamaha): "V sobotu jsem bezpečně získal pole posistion, cítil jsem se tady velmi silný, takže jsem tady strašně toužil vyhrát. Jenomže jsem nejel jen proti Tonimu Cairolimu, ale i proti jeho fantasticky povzbuzujícím fanouškům, kteří ho pořád hnali dopředu. To pro mně nebylo vůbec jednoduché. Zdálo se mi, že po trati letím, ale on byl vždy o chlup lepší, hlavně ve druhé jízdě. Když mi ujel, tak jsem vždy zpomalil a jel až do cíle na jistotu. Každý bod, který udělám na zatím druhého celkově Desalla, se může v konečném účtování mistrovství světa počítat. Jsem šťastný za další podium a věřím, že se pořád posunuju dopředu ke svému historicky prvnímu vítězství.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist