Ohlasy po německé Grand Prix

Desátý závod motokrosového mistrovství světa byl dramatický a areál v německém Teutschenthalu zažil spoustu pádů, na které doplatili i dva dosud vedoucí muži seriálu Max Nagl (MXGP) a Jeffrey Herlings (MX2). Jaké jsou ohlasy předních jezdců po německé GP se dočtete v následujícím článku.

Francouz Romain Febvre (Yamaha), vítěz třídy MXGP a nový vedoucí muž mistrovství světa: "Získat červenou tabulku pro nejlepšího jezdce mistrovství světa je sice paráda, ale nezapomeňte, že máme za sebou teprve desátou Grand Prix a máme před sebou ještě osm podniků, to znamená 16 bodovaných závodů. To je nějakých 400 bodů k mání. Je důležité zůstat vyrovnaný. Dneska byl mým problémem Dean Ferris, kterého je velmi těžké předjet. Ve druhé jízdě jsem měl zase krásný souboj s Gautierem Paulinem. Věděl jsem, že druhé místo mi stačí k vítězství v GP a to jsem měl na mysli až pod šachovnický prapor. O víkendu bylo hodně havárií. Nešlo vždy o chyby jezdců, na vině byla také připravenost trati. Před závodem ji hodně a zbytečně zalili vodou. Jezdci pak museli zbytečně riskovat.”

Překvapivý vítěz druhé jízdy třídy MX2 Brit Max Anstie (Kawasaki), v hodnocení GP druhý: "Je to úžasné, jak může start do závodu ovlivnit váš výsledek. Všichni ve třídě MX2 jsou rychlí a špatně se tím pádem na trati předjíždí, pokud uděláte špatný start a jste vzadu. To se mi stalo v první jízdě. Ve druhé jízdě jsem odstartoval geniálně a celý závod jsem měl před sebou prázdnou trať. Tim Gajser byl za mnou blízko, ale já se rozhodl neztratit to vítězství v posledních dvou kolech tak, jak se mi to podařilo nedávno v Británii. Za to vítězství a bednu jsem rád už i kvůli týmu, konečně dostal ocenění za tu spoustu práce, kterou odvádí. Několikrát jsme byli blízko, ale teprve teď to konečně vyšlo.“
Třetí ve třídě MX2 Švýcar Valentin Guillod (Yamaha): "Celý víkend jsem se na motocyklu cítil dobře a ani ta noha už mne tolik nebolela. Mám na chodidle zlomené čtyři kůstky. První jízda byla úvodních 15 minut velmi obtížná. Trať byla nasáklá vodou a klouzalo to, ale ke konci jsem mohl jet naplno. Dostal jsem z třetího místa před Jordiho Tixiera a málem jsem to zopakoval i s vedoucím Gajserem. Ve druhé jízdě jsem brzy pustil spojku a trefil jsem startovní bránu. Vyrazil jsem na trať jako poslední a dojel pátý. Mohl jsem být ještě výš, ale dvě kola před cílem jsem udělal chybu v zatáčce a upadl jsem. Naštěstí jsem tím neztratil moc času. Chtěl bych poděkovat týmu Standing Construct a všem mým sponzorům. Jsme třetí v průběžné klasifikaci šampionátu a máme blízko k druhému místu.”

Francouz Gautier Paulin (Honda), druhý ve třídě MXGP: "Je to super být zpátky na podiu. Když mohu jet takovým způsobem jako tady, mám na motocyklu úplně jný pocit. Moc jsem si to užíval a z celého víkendu mám pozitivní pocit. V první jízdě jsem udělal pár menších chyb a neměl jsem na lepší než třetí místo. Ve druhé jsem měl krásný souboj s Romainem Febvrem o první místo a vyhrál jsem. Co víc si může člověk přát?”
Obhájce titulu ve třídě MXGP Ital Antonio Cairoli (KTM), v Německu až devátý: "Byla to pro mne těžká Grand Prix. Ale s výsledkem jsem vzhledem ke své zraněné ruce spokojený, je nad mým očekáváním. Speciálně jsem spokojený s druhou jzdou, parádně jsem odstartoval a byl jsem schopný dlouho jet v první skupině s těmi nejrychlejšími. Nakonec jsem skončil alespoň šestý. Bolest mi nedovoluje sevřít pevně řídítka. Příštích čtrnáct dní se musím soustředit na rekovalescenci, abych se do švédské Uddevally dostal do 100procentní fyzické pohody.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist