Ohlasy po motokrosové Velké ceně Turecka

Do konce motokrosového mistrovství světa 2023 už zbývají jen dva závody. Velká cena Turecka v Afyonkarahisaru, sedmnáctý závod seriálu, se stala kořistí obhájce titulu ve třídě MXGP Slovince Tima Gajsera (HRC), dvěstěpadesátky pro sebe rozhodl Belgičan Liam Everts na tovární KTM. Co řekli nejlepší jezdci po závodě, najdete v následujícím článku.

Tim Gajser: „Už na začátku tohoto víkendu jsem cítil narůstající sebevědomí, a jakmile jsem si projel trať, věděl jsem, že to bude pro mne dobrý závod. I když bouře způsobila, že jsme v sobotu nezávodili, měl jsem první výběr brány a to mi opravdu hodně pomohlo ke dvěma dobrým startům, což mi dalo příležitost brzy vést jízdy. První závod jsem měl v paži arm-pump, takže jsem se musel spokojit se druhým místem za Febvrem, ale druhý závod jsem se na své Hondě CRF450R cítil fakt dobře. Měl jsem opravdu dobrý náskok, a i když jsem udělal chybu, dokázal jsem se udržet vepředu. Velké poděkování patří celému týmu, mé přítelkyni Spele a všem fanouškům, kteří mě letos podporovali, když se mi nedařilo. Jsem opravdu rád, že mohu všem ukázat, že jsem zpět, a teď se opravdu těším na poslední dva podniky letošního seriálu.“

Druhý ve třídě MXGP Francouz Romain Febvre (Kawasaki Racing Team): „Za ty roky, co sem jezdíme, jsem nikdy neměl z této trati opravdu dobrý pocit, Myslím, že je to teprve podruhé, co jsem tady na pódiu. V sobotu jsem se necítil vůbec dobře, ale vždycky jsem lepší v závodech než v měřeném tréninku. V prvních dvou zatáčkách v obou jízdách bylo hodně dramatických situací, ale pokaždé jsem z nich vyjel jako třetí v pořadí. V první jízdě jsem viděl, že jsem rychlejší a měl jsem dobré stopy, abych zvítězil. Ale ve druhém závodě jsem byl třetí, dokázal jsem se držet Maxime Renauxe, ale nenašel jsem místo, kde bych ho předjel. Tento víkend jsem v šampionátu získal mnoho bodů a ještě není boj o titul rozhodnutý. Mým jediným řešením je vyhrát, co se dá, a doufat, že lídr seriálu Jorge Prado udělá chyby. Každopádně se těším na poslední dva podniky, trať v Maggioře miluju a mám odtamtud jen dobré vzpomínky. A Anglie si užívá snad každý, je to skvělá trať."

Francouz Maxime Renaux (Monster Energy Yamaha Factrory), třetí ve třídě MXGP: „Jsem rád, že jsem zpět. Měl jsem docela ošklivé zranění na noze a i teď s tím mám pořád nějaké problémy. Ale dnes si myslím, že jsme udělali dobrý krok kupředu. Je to teprve moje třetí GP po zranění a už jsem na pódiu, z toho mám opravdu radost. Stále je ale na čem pracovat, abychom byli připraveni na boj o titul v roce 2024."

Liam Everts: „Jsem super šťastný. Ve druhé jízdě jsem udělal malou chybu, ale jinak jsem se celý víkend cítil pohodlně a to není u mne normální, protože tyto vysokorychlostní tratě nejsou jinak nic pro mě.  Ale byl jsem dnes překvapivě dost rychlý a měl jsem vše pod kontrolou. Jak jsem již řekl dříve, letošní titul nebyl ve skutečnosti mým cílem. Už jen dostat se na pódium je dobré, a pak vítězství v GP je úplně neuvěřitelné."

Belgičan Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factrory), třetí ve třídě MX2: „Jsem šťastný, že jsem zpátky na pódiu. I přes všechny ty okolnosti, mé zraněné rameno a také slabou fyzickou kondicí mohu být hrdý na to, co jsem dnes dokázal. Nebylo to snadné, ale je dobrý pocit být zpátky na bedně. Těším se na další pokroky v rekonvalescenci, abych byl v Maggioře fit.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist