Ohlasy po motokrosové Velké ceně Německa

I o tom, jak dokončovali Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM Red Bull Factory Team - MX2) a Rus Jevgenij Bobryšev (Honda HRC - MXGP) Velkou cenu Německa v bolestech, jsou ohlasy po sedmém závodě motokrosového mistrovství světa.

Vítěz třídy MXGP Ital Antonio Cairoli (KTM Red Bull Factory Team): „Samozřejmě se po dvojnásobném vítězství cítím parádně. Pořád mi ale něco po tom zranění chybí, a to je zřejmě fyzička. A to jsem celý týden před Německem věnoval kondiční přípravě. Tady mi pomohlo, že trať velmi dobře znám, vím, kde zaútočit a kde ne, a vyhovuje mi její technický profil. Vyhrát sobotní kvalifikační závod a obě nedělní jízdy, to se tak často nestává, takže jsem z toho moc šťastný.”

Celkově druhý Slovinec Tim Gajser (2-4): “Je to fantastické, když mám zase v držení červenou číselnou tabulku pro nejlepšího jezdce mistrovství světa. Máme za sebou sedm Grand Prix a mně a celému týmu Gariboldi Honda se náramně daří. V posledních dvou Velkých cenách jsem ale začal kupit hloupé chyby, těch se musím příště vyvarovat. Máme další podium, musím Hondě a HRC poděkovat za skvělé připravené motocykly. A musím také poděkovat tátovi, který mne připravuje mezi závody a během Velkých cen mi hodně pomáhá. Tvoříme spolu silný tým. Jsem rád, že na podiu vedle mne stál i Jevgenij Bobryšev, kolega od Hondy!”

Celkově třetí ve třídě MXGP Rus Jevgenij Bobryšev (Honda): „Rameno mne bolelo tak, že jsem ani nemohl pořádně držet řídítka. Poslední kola obou jízd už byla úplným utrpením, málem jsem to všechno vzdal. A když jsem projel cílem, neměl jsem ani tušení, na kterém jsem místě a že jsem se umístil na podiu. Být znovu na bedně, to je pro mne opravdu velká vzpruha. Po pádu a zranění v Lotyšsku jsem vůbec neseděl na motorce a trať v Německu je velmi namáhavá. Úspěchu bych nikdo nedosáhl bez mého týmu a všech lidí v Medical Centru, kteří mne celý víkend udržovali při životě.“

Pátý ve třídě MXGP Francouz Romain Febvre (Yamaha): "Neměl jsem tady dobré starty, a to je potom vždy problém, protože musíte jet jinou stopu, než jste natrénovali. Měl jsem taky problémy s kameny, které odstřelovaly od zadních kol jezdců přede mnou. Jsem opravdu dost potlučený. Ztrátu červené tabulky neřeším, do konce šampionátu se ještě pojede hodně závodů.”
Belgičan Jeremy Van Horebeek (Yamaha): "V první jízdě to byly pěkné souboje a skončil jsem šestý. Ve druhé jízdě se do mne na velkém skoku opřel vítr a skončil jsem mimo trať. Vítr tady byl vůbec pořád problém, hlavně v některých zatáčkách.”

Vítěz třídy MX2 Jeffrey Herlings: “Mám za sebou perný víkend, protože kromě chřipky a horeček jsem si ještě poranil kotník, když o mne zavadil jiný jezdec. Pekelně mne to bolelo. Teď mám jen pět až šest dní na zahojení. Ale zachoval jsem si svou šnůru letošní neporazitelnosti, a to se počítá.”
Třetí ve třídě MX2 Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki): "Už od prvních tréninků to byl pro mne dobrý víkend. Škoda, že jsem hned v prvním kole první jízdy udělal chybu, to mne stálo hodně míst. Byl jsem rád, že jsem se probil zpět alespoň na čtvrté místo, protože tady rozhodně nebylo snadné předjíždění. Do druhé jízdy jsem dobře odstartoval, ale havaroval přede mnou Pauls Jonass, a to mne stálo dvě místa. Věděl jsem, že pořadatelé před jízdami hodně kropili, takže jsem raději jel opatrněji, aby mi to vyšlo na podium.”

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist