Ohlasy po motokrosové Velké ceně Mexika

Bezstarostné mládí se opět vyřádilo a prosadilo během Velké ceny Mexika, pátého závodu motokrosového mistrovství světa. Ohlasy teprve devatenáctiletého Slovince Tima Gajser (vítěz třídy MXGP) a jednadvacetiletého Nizozemce Jeffrey Herlingse (MX2), stejně jako názory dalších jezdců najdete v následujícím článku.

Tim Gajser (2-1): “Moc jsem si to tady užil, hlavně ten druhý závod! Celý víkend mi to v Mexiku šlo, neměli jsme jediný problém s nastavením. Z dalšího vítězství jsem moc šťastný. V první jízdě se mi dostal do zadní brzdy kámen, pak se mi ohnul kryt chladiče. Neříkám, že právě kvůli tomu jsem skončil až druhý a Romain Febvre vyhrál. Ale je fakt, že mne to zpomalilo. Věděl jsem, že ve druhé jízdě mohu být ještě rychlejší. Byl to opravdu tvrdý souboj s Febvrem, on na mně neskutečně pořád tlačil. Neustále jsme spolu jeli ve fantastickém tempu, byla to zábava. Co jsme během těch dvou závodů v Americe s Hondou dokázali, na to jsem moc hrdý. Právě v tento moment se cítím fantasticky. Motorka je skvělá, za to moc děkuji týmu Gariboldi, všichni makáme opravdu naplno.”

Jeffrey Herlings, KTM (1-1 ve třídě MX2): “Před dvěma roky jsem tady havaroval, zranil se a tím přišel o titul mistra světa, takže jsem měl po příletu nejprve takové smíšené pocity. Ale když jsem tady letos nakonec tolik dominoval, je to skvělé. Minule jsem v Leonu udělal spoustu stupidních chyb, letos jsem si dával pozor. Jel jsem tak, abych vyhrál. Bylo mi jedno, jestli to bude s náskokem jedné nebo dvaceti sekund. Musím poděkovat všem okolo mě a už se těším za 14 dní do lotyšského Kegumsu.“

Romain Febvre, Yamaha (1-2 ve třídě MXGP): “Před startem druhé jízdy jsme trochu změnili nějaké věci na motorce a měl jsem i dobrý start. Ale Tim šel rychle do vedení a bylo složité se ho vůbec držet. Ze začátku jsem byl rychlejší, ale on jezdil různé stopy a nemohl jsem se před něj dostat. Pak jsem začal dělat chyby a on mi poodjel. Tak jsem to trochu potom vzdal, byl jsem z toho dost zklamaný. Mám ale pořád v držení červenou číselnou tabulku pro vedoucího jezdce mistrovství světa a to počítá. Do konce sezony je ale ještě hodně závodů.”

Dvakrát třetí ve třídě MX2, celkově druhý Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki): „Jsem opravdu šťastný, že jsem opět vybojoval druhé místo. Mám teď čtyři podia v řadě za sebou. Ale abych řekl pravdu, od začátku víkendu jsem se v Mexiku trochu trápil. Nevyhovovalo mi, jak před kvalifikačním závodem a první nedělní jízdou pořadatelé tak moc zalili trať vodou. Ve druhé jízdě už byl povrch víc suchý a já mohl přitlačit víc na pilu.”

Třetí v MX2 Rus Vsevolod Bryljakov (Kawasaki): “Je to moje první podium v kariéře, takže se cítím báječně. V první jízdě jsem zaznamenal dobrý start a pak jezdil stabilní časy za Jeremy Seewerem. Nakonec jsem ho i předjel. Druhé místo byl fantastický výsledek, ale já z toho před druhou jízdu pořádně znervozněl. Měl jsem zase dobrý start, ale pak se naplnila moje noční můra a já havaroval. Myslel jsem, že jsem přišel o podium, ale znovu jsem se pustil do boje, A když přede mnou spadl i Pauls Jonass, zase se mi otevřely šance na bednu. Mechanici mi pořád ukazovali na tabuli, jaká je bodová situace a nakonec jsem ještě pár dalších kluků udělal. Mé díky patří majiteli týmu Stevu Dixonovi, Kawasaki a firmě Cosworth za neskutečně rychlý motor.”

Třetí ve třídě MXGP, Němec Max Nagl (Husqvarna): “Mám za sebou další pozitovní víkend. Můj tým odvedl neskutečnou práci, aby na tu vysokou nadmořskou výšku v Leonu připravil parádní motocykl. Kompletně jsme změnili set up a odměnou nám byly holeshoty v obou jízdách. V první jízdě jsem jel dlouho čtvrtý za Jevgenijem Bobryševem a dvě kola před koncem se mi ho podařilo předjet. Ve druhé jízdě po dalším dobrém startu jsem byl třetí, zezadu na mně tlačili Clement Desalle a Bobryšev. V závěru se mi podařilo ještě víc přidat a udržet to výborné třetí místo. To mě opravdu potěšilo.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist