Ohlasy po motokrosové Velké ceně Indonésie

Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing – MXGP) a Jihoafričan s nizozemským pasem Calvin Vlaanderen (Honda - MX2) zvítězili ve Velké ceně Indonésie, dvanáctém závodě motokrosového mistrovství světa. Herlings přitom nastoupil jen pár týdnů po zlomenině klíční kosti a pro Vlaanderena to byl úplně první triumf v závodě Grand Prix. Ohlasy nejlepších po závodě najdete v následujícím článku.

Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), vedoucí jezdec průběžné klasifikace MS ve třídě MXGP a vítěz GP Indonésie: "Jsem zkrátka šťastný. Nemohu uvěřit tomu, že jsem vyhrál jen dva a půl týdne poté, co jsem si zlomil klíční kost. Nebyl jsem si jistý, zda tady vůbec budu schopen závodit, takže odjet s vítězstvím je docela úžasné. Na motocyklu jsem ztratil trochu citu, kvůli operaci a nedostatku tréninku na motorce, ale fyzicky jsem v pořádku a už příště se vrátím na 100 procent fit. Zranění je součástí této hry, hlavně když jezdíte na hranici možností. Z toho všeho, co se tady stalo, se pokusíme vyjít příští víkend během dalšího podniku seriálu."

Ital Antonio Cairoli (KTM), druhý ve třídě MXGP: "Celkově dobrý víkend s výjimkou bolesti, kterou cítím v palci své ruky. Doufám, že se to zlepší, ale obávám se, že se to možná bude hojit pár týdnů. Opět se ukázalo, že když závodíme s Jeffreyem naplno, jsme schopni ostatním pořádně ujet. Jeffrey udělal při návratu ze zranění velmi dobrý závod. Měl jsem havárii ve třetím kole druhé jízdy, ale vrátil jsem se do závodu. Když jsem se dostal do vedení, udělal jsem další chybu, což mi vzalo vítězství a navíc jsem si zranil ten palec. Doufám, že bolest bude příští týden trochu menší. Moje ztráta na Jeffreyho v šampionátu zůstala stejná, takže jsem spokojený."

Francouz Romain Febvre (Yamaha), třetí ve třídě MXGP: "S tímto víkendem jsem spokojený. Je to pro mne důležitý krok, protože jsem nebyl schopen pořádně trénovat od Německa, kde jsem si poranil kotník. Když trať není příliš obtížná jako tady v Indonésii, mohu odjet v dobrém tempu celý závod. Ale například minule v Ottobianu, navíc při těch vedrech, co tam panovaly, cítil jsem, že to není můj šílek kávy. Po posledním závodě jsem zůstal v Itálii, abych si zvykl závodit za vysokých teplot, a to se mi vyplatilo. Cítím, že se každým víkendem zlepšuju a je pěkné postavit se znovu na pódium."

Calvin Vlaanderen: "Toto vítězství jsem rozhodně nečekal ! V první jízdě jsem měl dobrý start a po většinu závodu jsem jel druhý, ale pak jsem trochu vypustil poslední minuty a o druhé místo jsem přišel. Třetí místo nebylo špatné, ale před druhou jízdou jsem byl pěkně dopálený a motivovaný. Řekl jsem jednomu z mechaniků, že si ve druhé jízdě věřím na holeshot, a ono se stalo! Když máte před sebou prázdnou trať, můžete jet stopu, kterou si vyberete a jet vlastní tempo. Je to tak skvělý pocit, když přejedete cílovou linii na prvním místě a vyhrajete svou první GP. Je to neuvěřitelné. Od tří let bylo mým snem vyhrát Grand Prix a nakonec jsem to dokázal. Obrovsky děkuji celému týmu  - ten triumf si zasloužili."

Španěl Jorge Prado (KTM), třetí ve třídě MX2: "Byl to skvělý víkend. Dařilo se mi v kvalifikaci a udělal jsem pole position, ale je to tak těžký sport a na takové dráze se může stát cokoli. Takže potřebujete také trochu štěstí. Trať byla dnes měkká, takže nás to všechny stálo hodně sil. Jsem rád, že jsem zůstal zdravý a výsledkově vyrovnaný. Trať, na které pojedeme příští týden, vypadá opravdu hezky. Říkají, že bude tepleji, ale doufám, že vlhkost bude menší! Bude to úplně nová výzva."

Američan Thomas Covington (Husqvarna), druhý ve třídě MX2: "Všechno v první jízdě fungovalo dobře. Získal jsem hoĺeshot a udělal jsem si vlastní závod s vítězstvím na konci. Co se týče druhé jízdy, můj start nebyl dokonalý a musel jsem pořádně zabrat, abych se dostal jezdeckým polem nahoru. Znovu jsme celý tým ukázali, že celkové vítězství je už v našem dosahu a trochu jsem zklamaný, že jsem skončil zase jen druhý. Ale jsem spokojen s tím, kde právě jsem, se svou rychlostí a vytrvalostí. Potřebuji ještě zapracovat na svých výkonech ve druhých jízdách, ty mám vždy horší než ty první. Nemohu dostatečně poděkovat mému týmu za jejich skvělou podporu a těším se na další GP za týden opět v Indonésii.“


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist