Ohlasy nejlepších po Velké ceně Trentina

Krásné slunečné počasí a 33 000 diváků na tribunách. Taková byla kulisa čtvrtého závodu motokrosového mistrovství světa, který se jel jako Velká cena Trentina v italské Pietramuratě. Zvítězili Španěl Jorge Prado (MXGP) a Belgičan Liam Everts (MX2). Ohlasy jezdců si můžete přečíst v následujícím článku.

Vítěz (3-1) třídy MXGP Jorge Prado (GasGas): „Start ze 17. pozice v první jízdě nebyl snadný, ale říkal jsem, že takové věci umím. A myslím, že jsem to dnes zase dokázal! V první jízdě jsem opravdu neměl dobré tempo. Snažil jsem se, ale podmínky na trati byly náročné. Měl jsem pocit, že ostatní kluci jedou o něco lépe než já. Před druhou jízdou jsme provedli na motocyklu několik malých úprav. Nebyly to žádné velké věci, ale fungovalo to skvěle. Měl jsem opět skvělý start a v prvních kolech jsem měl zábavnou bitvu s Febvrem, ale on pak spadl. Upřímně, jsem opravdu rád, že jsem tento víkend vyhrál. Věci se snadno mohly ubírat i špatným směrem, ale my jsme to otočili. Čtyři triumfy v řadě a jedeme dál!"

Druhý ve třídě MXGP Francouz Romain Febvre (Kawasaki): "Uplynulý týden jsme tvrdě pracovali na startech, abychom našli nějaká dobrá řešení, a vyplatilo se to se holeshotem v sobotním kvalifikačním závodě. Také dnes jsem měl dva skvělé starty, po kterých jsem byl vždy druhý. Jakmile jsem se dostal do vedení v první rozjížďce, soustředil jsem se na bezpečnou jízdu a podařilo se mi to dovézt až do cíle. A to i přesto, ře v posledním kole to bylo hodně hektické kvůli předjíždění jezdců o kolo zpět. Ve druhé jízdě jsem věděl, že je trať hodně zmáčená a docela kluzká. V jedné zatáčce jsem dával obvykle pozor, protože tam stála voda, ale stejně mi to tam podklouzlo. Nějak jsem ztratil přední kolo. Pak jsem se snažil znovu chytit Tima, ale oba jsme měli zhruba stejné tempo, takže jsem se musel spokojit s pátým místem. Ale tento víkend byl hodně pozitivní a udělal jsem dobré body pro šampionát."

Třetí ve třídě MXGP Slovinec Tim Gajser (Honda): "Cítil jsem, že moje jízda byla z větší části dobrá, ale neměl jsem nejlepší starty, zvláště ve druhé jízddě, a to mi opravdu ztěžovalo práci. Takže 2-4| a celkově třetí místo, je to stále pódium, ale opravdu jsem se chtěl dostat na ten nejvyšší stupínek. Hlavně kvůli týmu a všem těm fanouškům, kteří tady za mnou přijeli. Nyní máme pár víkendů na to, abychom se trochu přeskupili a pokusili se získat vítězství, ke kterému už mám tak blízko."

Vítěz třídy Belgičan Liam Everts (KTM): „Tento víkend byl krok správným směrem. Nebyl to dokonalý víkend, ale práci jsme zvládli. Je hezké být zpět na vrcholu, zvláště na tomto ikonickém místě. Na Sardinii jsem se trápil, takže jsem tady chtěl být lepší a dostat se na stupně vítězů. Chtěl jsem to břemeno sundat ze svých ramen a doufám, že teď budu pokračovat po té správné cestě. Teď si dáme malou pauzu, a pak začneme tvrdě pracovat před další Grand Prix." 

Druhý ve třídě MX2 Francouz Thibault Benistant (Yamaha):Nebyl to pro mě snadný víkend, přestože jsem byl na bedně. Jelo se mi dobře, ale stále je co zlepšovat a ukázat, co opravdu umím. Vím, že moje rychlost může být lepší. Samozřejmě jsem rád, že jsem letos poprvé na stupních vítězů; je to velký krok správným směrem. Ale chci víc, takže budeme pokračovat v práci. Je před námi ještě dlouhá sezóna."

Třetí ve třídě MX2 Němec Simon Längenfelder (GasGas): „Konečně jsem zlepšil starty. Vím, že můžu vyhrávat. Vím, že mám vše, co potřebuji k dosažení nejlepších výsledků, A nakonec se mi to podařilo ve druhé jízdě! Jen jsem se snažil mít závod pod kontrolou – věděl jsem, že ljezdím rychlejší kola než všichni ostatní, takže šlo jen o to přivézt to domů. Děkuji celému mému týmu, který za mnou vždy stojí. Také zvláštní poděkování pro mého trenéra, který se na mě přišel podívat na závooy  poprvé po třech letech!!“

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist