Ohlasy jezdců po GP Evropy ve Valkenswaardu

Přes 1550 metrů dlouhá písečná trať v nizozemském Valkenswaardu tentokrát svědčila Francouzi Gauthieru Paulinovi (Husqvarna), který vyhrál třídu MXGP, a Lotyši Paulsu Jonassovi (KTM), jenž kraloval dvěstěpadesátkám. Ohlasy jezdců po šestém závodě motokrosového MS si můžete přečíst v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP Gautier Paulin: „Byla to parádní Velká cena. Už v kvalifikaci jsem chytil dobrý rytmus a skvěle jsem se cítil na motocyklu už od chvíle, kdy jsem poprvé vyjel na trať. Byl jsem pořád pozitivní a věřil v dobrý výsledek. První jízda pro mne dopadla perfektně. Udělal jsem čistý holeshot a uhájil jsem své vedení až do cíle. Ve druhé jízdě se mi start tolik nevydařil, ale nebylo to špatné. Soustředil jsme se na předjetí těch pár jezdců, které jsme měl před sebou, abych bodově vyhrál Grand Prix. Všiml jsem si, že se tady někteří kluci dost trápili s fyzičkou, ale já byl schopen v posledních kolech ještě přidat. Nemám slov a musím upřímně poděkovat celému Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing teamu za odvedenou práci a oddanost. Do dalších závodů jdu s velkým sebevědomím.”

Vítěz třídy MX2 a vedoucí jezdec průběžného pořadí dvěstěpadesátek Lotyš Pauls Jonass (Red Bull KTM Factory): “Celý víkend jsem se tady cítil opravdu dobře, navíc jsem v neděli pořád viděl, jaké dělám od soboty pokroky. Stejně tak se lepšilo také nastavení mojí motorky. Trati jsem si hodně užíval, i když byla strašně hrbolatá, časem i rozbitá a neskutečně náročná. Rád tady ve Valkenswaardu závodím a věřím, že ten double zopakuju i v domácí Velké ceně Lotyšska, která se jede v Kegumsu už za 14 dní.“

Domácí hvězda Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory), druhý ve třídě MXGP: “Vyhrál jsem tady předtím sedmkrát ve dvěstěpadesátkách, a ikdyž se mi v poslední době tolik nedařilo, cítil jsem, že mojí fanoušci ode mě očekávají podium. Tak jsem jim jejich sen splnil. Dokonce si myslím, že jsem mohl i vyhrát, byl jsem blízko. Start do sezony byl pro mne kvůli zlomenému zápěstí příšerný. Byly tam dokonce okamžiky, kdy jsem se cítil svými výkony a výsledky zahanben. Teď to beru zkrátka od závodu k závodu, lepším se a věřím, že moje dny ještě přijdou. Fyzička se mi vrací, rychlost také, ještě musím zapracovat na startech.”
Belgičan Jeremy Van Horebeek (Yamaha), třetí ve třídě MXGP: “V Mexiku jsem chytil nějaký ošklivý virus a od té doby mi pořád není dobře. Shodil jsem čtyři kilogramy a také tento víkend jsem měl žaludeční křeče. Takže s podiem musm být velmi spokojený. Jsem rád za svou vyrovnanost, na konci sezony se to určitě vyplatí.”

Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki), druhý ve třídě MX2: “Po nevydařené sobotě jsme z té situace vytěžili, co to šlo. Úplně jsme přes noc předělali motorku RM-Z250. Výsledkem byly dva slušné starty, relativně rychlé předjíždění jezdců přede mnou a na konci slušný bodový zisk. Další závod se jede v Lotyšsku, tam se mi vždy dařilo, takže se docela těším na další průběh šampionátu.” Osminásobný mistr světa Ital Antonio Cairoli (Red Bull KTM Factory), ve Valkenswaard čtvrtý ve třídě MXGP: “Byl to závod, který jsem mohl vyhrát 1-1, takže jsem z výsledku zklamaný. Písek mám rád, ale tady mi nevyšel start do první jízdy, uvízl jsem mezi několika haváriemi, do očí se mi dostal písek. Když jedete uprostřed velké skupiny, nemůžete závod kontrolovat.”

Vedoucí jezdec třídy MXGP Tim Gajser (Slovinsko-Honda HRC), ve Valkenswaardu pátý: „Dneska to bylo ok. V první jízdě jsem udělal pár větších chyb, když jsem jel na druhém místě. Pak už jsem se nemohl prokousat zpátky, chyběl mi rytmus. Skončil jsme šestý, což bylo docela zklamání. Druhá jízda už byla lepší, ale zase jsem neměl dobrý start. Posunul jsem se ze sedmého na čtvrté místo, to bylo pozitivní. Abych byl upřímný, zdejší trať moc nemiluju a jsem rád, že mám tuto Grand Prix už za sebou.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
invelt přispěl 0.3 Kč
croos přispěl 0.3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist