Ohlasy jezdců po druhé indonéské Grand Prix

Francouz Romain Febvre (Kawasaki Racing Team - MXGP ) a Belgičan Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory – MX2) se stali vítězi Velké ceny Lomboku v Indonésii, jedenáctého závodu motokrosového mistrovství světa. Ohlasy nejlepších jezdců najdete v následujícím článku.  

Romain Febvre: „Neumíte si představit, jak hrdý jsem na to, že jsem to otočil ve druhém závodě. A zase se jednou ukázalo, že druhá jízda bývá klíčem k vítězství v GP. Měl jsem také vyhrát první moto, ale těsně před koncem jsem udělal pár chyb a Prado toho využil. Zbývala jen dvě kola do konce a neměl jsem už žádnou energii mu to vrátit. Byl jsem z toho strašně zklamaný. Vlhké počasí nám to tady hodně ztěžovalo. Ale jsem rád, že jsem znovu ukázal, že stále umím vyhrávat. Děkuji celému týmu a našim sponzorům za jejich tvrdou práci a podporu; v Indonésii jsme vyhráli oba podniky, ale teď jsem už rád, že se vracíme do Evropy. V Lokti i v Lommelu jsem už dokázal vyhrát, takže se moc těším na další dvě GP. Ale hlavně se těším, až budu zase s rodinou; která mi v Asii moc chyběla.“

Jago Geerts: „Minulý týden jsem udělal po svém dlouhém zranění krok správným směrem, ale nebyl jsem ještě 100% ve své kůži, protože jsem byl nemocný. Dnes ale vše dobře dopadlo. Trať tady na Lomboku se mi moc líbila, cítil jsem se na ní opravdu dobře a podařilo se mi vyhrát všechny tři závody. Víc jsem si přát nemohl. Opravdu mám pocit, že teď jde všechno dobře, a doufám, že takhle budu pokračovat i po zbytek sezóny."

Španěl Jorge Prado (Red Bull GasGas Factory), druhý ve třídě MXGP: „Byl to dobrý víkend. Také jsem si zvýšil náskok v šampionátu, ale nejdůležitější je, že jako tým šlapeme fakt dobře. Vyhráli jsme kvalifikační závod a jedno nedělní moto – to je vždy super. Opravdu se těším na další dvě kola, která nás čekají. Vyhrál jsem Loket v roce 2021 a Lommel si vždy užívám.“

Nizozemec Glenn Coldenhoff (Monster Energy Yamaha Factory), třetí ve třídě MXGP: „Nakonec jsem měl dobrý víkend. Cítil jsem se tu dobře. Trať byla docela technická. Všichni jsme byli na úzké trati docela blízko od sebe a nalepeni jeden na druhého. Byla to těžká bitva, zvláště v posledním závodě. Ten byl skvělý a musel se fanouškům líbit. Já jsem zpátky na pódiu, takže spokojenost."

Švýcar Jeremy Seewer (Monster Energy Yamaha Factory), čtvrtý ve třídě MXGP: „Tento víkend došlo k několika závodním incidentům, které mi trochu narušily rytmus. Přišli jsme tady v těch tropech o hodně energie. Uznávám, že jsem mohl být trochu lepší, ale nepodařilo se mi dosáhnout raketových startů, na které jsem zvyklý. Ale moje jízda pak byla skvělá. Mám rychlost a kondici, ale udělal jsem příliš mnoho chyb. Je zklamáním přijít o pódium nebo o potenciální vítězství. Ale přesto si z Indonésie odvážím dobré body. Vracíme se do Evropy zdraví a jsem si jistý, že se mám od čeho odrazit."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
fomax přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist