Obhájce titulu v MX2 Tixier má po operaci

Po nejlepším jezdci třídy MX2 Jeffreym Herlingsovi je z motokrosového mistrovství světa vyřazen do konce sezony také obhájce loňského titulu. Francouz Jordi Tixier z továrního týmu Monster Energy Kawasaki má po pádu v tréninku na Velkou cenu Lombardie za sebou operaci a nejméně měsíc bude mít na ruce sádru.

Tento víkend je pořadu šestnáctý závod letošního ročníku motokrosového mistrovství světa a před slavnou hlavní tribunou v silničářském nebi Assenu už dokončují zcela novou trať. Fanoušci během Velké ceny Nizozemska (tradiční Valkenswaard se jel letos jako GP Evropy) se nebudou moci těšit na svého miláčka, dvojnásobného šampiona třídy MX2 Jeffreyho Herlingse (Red Bull KTM Factory), nepojede ale ani obhájce titulu Francouz Tixier. Oba jsou vyřazeni ze závodění do konce sezony. Tixier ani nedokončil minulou Velou cenu Lombardie v Mantově, když si při pádu v tréninku zle poškodil pravou ruku. Tým Monster Energy Kawasaki Racing ho ještě v neděli převezl do Francie, kde se u známého odborníka, profesora Thierry Kapandjiho, podrobil v pondělí odpoledne na klinice L’Yvette u Paříže operaci.

Tixierovi během operace vyměnili kůstku v pravém zápěstí a odstranili všechny úlomky kosti staré. Sádru bude nosit měsíc, pohybu se bude muset vyhýbat měsíce dva. "Jsem samozřejmě hluboce zklamán tím, jak pro mne tato sezona skončila, ale zranění jsou součástí závodění a já se teď musím soustředit na úplné vyléčení. Byla to pro mne obtížná sezona a já už se těším na tu další, kdy přestoupím se stejnou stájí do vyšší třídy MXGP. Je potřeba začít psát novou kapitolu mého života a mé kariéry," uvedl Tixier a manažer Kawasaki pro třídu MX2 Jean Jacques Luisetti dodal: "Byla to parádní zkušenost pracovat s obhájcem titulu. Získali jsme spolu nějaká pódia, ale sezona skončíla dříve, než jsme čekali. Teď se budu plně věnovat našim dvěma zbývajícím jezdcům Petaru Petrovovi a Thomasi Covingtonovi."



 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist