Obhájce titulu Gajser se zranil, úvod MS nestihne

Vloni nenastoupil na start úvodního závodu motokrosového mistrovství světa vysoce favorizovaný Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Racing Factory Team), letos se situace opakuje, ale v jiném gardu. Na první závod seriálu do Argentiny neodcestuje obhájce titulu ve třídě MXGP, Slovinec  Tim Gajser.

Šestadvacetiletý tovární jezdec Hondy havaroval ve druhé rozjížďce na italském mezinárodním šampionátu v Arco di Trento po přistání na velkém skoku a zdravotníci ho museli odnést z trati. Po kompletní prohlídce v nemocnici bylo zjištěno, že Gajser má zlomenou pravou stehenní kost a už také podstoupil operaci. "Dopadlo to dobře, rekonvalescence může začít,“ uvedla superhvězda s přezdívkou Tiga po návratu domů. Harmonogram jeho návratu na závodní tratě je nejasný, všichni doufají, že se brzy dočká plného zdraví. Ale na druhé straně nelze návrat do sedla motocyklu uspěchat, jako se už v mnoha případech stalo některým jezdcům, kteří doplatili na urychlení návratu do seriálu. Pětinásobný šampion Gajser bral Arco di Trento jako závěrečnou přípravu na blížící se začátek mistrovství světa 2023 v Argentině na trati Villa La Angostura (12. března). V první jízdě skončil druhý. V týmu HRC budou muset řešit, zda si nyní nechají v sestavě jen jednoho jezdce, Španěla Rubena Fernandeze. Nebo po dobu uzdravování Gajsera za něj seženou náhradníka. Doma na telefonu prý lačně čekají na zavolání Jed Beaton, Kyle Webster nebo například Dylan Wright.  

Žádný problém naopak nehlásí další špičkový tým třídy MXGP Monster Energy Yamaha Factory. Do roku 2023 vstupuje s vylepšeným modely motocyklů YZ450FM a s novými barvami. V sedle budou Švýcar Jeremy Seewer, Francouz a bývalý mistr světa dvěstěpadesátek Maxime Renaux a zkušený Nizozemec Glenn Coldenhoff. Všichni zmínění jezdci vloni alespoň jednou ochutnali vítězství v Grand Prix a jsou přesvědčeni, že mají přesně to, co potřebují, aby mohli bojovat nejen o nejvyšší příčky v soutěži jednotlivců, ale zároveň i pomoci Yamaze obhájit světový titul v kategorii výrobců.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist