Obhájce titulu Gajser chce udeřit v Argentině

Třetí runda letošního motokrosového mistrovství světa zavede už tento víkend jezdce opět k nádherným andským jezerům ve Villa La Angostura, v argentinské provincii Neuquen. Po dvou závodech v Asii se jezdci tříd MXGP a MX2 poprvé představí i na západní polokouli.

Bodový stav obou šampionátů je na začátku sezony pochopitelně vyrovnaný, ostatně každý podnik měl jiné vítěze. V Kataru potvrdil v královské třídě skvělou formu osminásobný mistr světa Ital Antonio Cairoli (Red Bull KTM Factory Team), zatímco v bahnité Indonésii triumfoval Skot Shaun Simpson (Wilvo Yamaha). Přijde v Argentině konečně čas pro obhájce titulu Tima Gajsera (HRC Honda)? Slovinec je zatím celkově třetí za Cairolim a Belgičanem Clementem Desallem (Kawasaki), na kterého ztrácí pouhé čtyři body. Vloni argentinskou Velkou cenu (oficiálně Patagonia Grand Prix) vyhrál, zatímco například Antonio Cairoli v Neuquenu nedobyl ani první desítku. Ale na obranu sicilského veterána je třeba dodat, že měl tehdy velké problémy se zraněním ruky.

„Budu v Argentině závodit potřetí za sebou a podle mého názoru je to jedna z nejkrásnějších tratí, jaké v kalendáři mistrovství světa máme. Takže se tam moc těším. Měli jsme víc než týden pauzu, což mi dalo perfektní podmínky pro doléčení mé žaludeční chřipky. Dobil jsem baterky a jsem připraven na své oblíbené trati udeřit. Se svou Hondou CRF450RW už jsem dokonale sžitý,“ uvedl před startem argentinské GP Tim Gajser.

A jeho týmový kolega, Rus Jevgenij Bobryšev, v průběžném pořadí MS třídy MXGP čtvrtý hned za Gajserem, dodal: „Byl jsem rád, že jsem se z toho indonéského pekla vrátil domů. Volného času jsem využil k pořádnému tréninku a přípravě na další závod. V Argentině je dobrá trať, na měkkém písku, všichni tam rádi závodíme. Je to vůbec moc hezké místo, i když cestování je dlouhé a úmorné. Mám rád tamní fanoušky, kterých vždy přijde hodně, a atmosféru. Doufám, že tam nebude pršet, abychom si závody co nejvíc užili. Vloni jsem málem skončil na podiu, letos mířím ještě výš.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist