MXMoN: Další nominace

Po Itálii, která jako první z velkých favoritů představila svůj tým pro letošní Motokros národů, jež se pojede 28. září v lotyšském Kegumsu, oznámily své nominace i další země. Hodně zajímavá je hlavně sestava Američanů, kteří MXMoN vyhráli v letech 2005 až 2011.

Pro oživení, 2014 Monster Energy FIM Motocross of Nations (MXMoN) pojedou v italských barvách Antonio Cairoli (Red Bull KTM Factory Racing), David Philippaerts (DP19 Yamaha Racing) a Davide Guarneri (TM Ricci Racing). Překvapením je, že Cairoli nepojede na své třistapadesátce KTM, jak je zvyklý, ale byl nominován do třídy MX2. Osedlá tedy stroj KTM250SX-F. Guarneri a Philippaerts zůstanou na svých 450kách, první z nich pojede třídu Open a druhý MXGP. Loňští vítězové Belgičané budou velmi postrádat dvojnásobného vicemistra světa třídy MXGP Clementa Desalla (Suzuki), který je stále zraněný. Bolavé zápěstí vyřadilo i Cairoliho kolegu u továrního týmu KTM Kena DeDyckera. Body v prestižní třídě se tak pokusí získat letos rychlý a spolehlivý Jeremy Van Horebeek (Yamaha), mezi jezdce Open nastoupí Kevin Strijbos (Suzuki) a Julien Lieber (Suzuki) bude bojovat ve dvěstěpadesátkách.
Nejsilnější tým v dějinách Švýcarska sestavil manažer Diego Clement. A přitom i jeden z nejmladších s věkovým průměrem 21 let. Dres s helvetským křížem obléknou Jeremy Seewer (Rockstar Energy Suzuki Europe), Valentin Guillod (Standing Construct KTM) a Arnaud Tonus (Team CLS Kawasaki Monster Energy). Všichni jezdí mistrovství světa třídy MX2 a jsou tam pořádně vidět! Za cíl si dali umístění do desátého místa, splněným snem by pak bylo Top 5. Kdo pojede kterou kategorii, ještě manažer Clement neoznámil. Tonus (spodní snímek) je zřejmě největším překvapením letošního MS, když ve třídě MX2 chvíli celkově vedl a pak dlouho, než se zranil, byl druhý za famózním Nizozemcem Jeffreym Herlingsem (KTM).  Ten kvůli zranění nebyl nominován do týmu Oranjes, důvěru dostali po zranění se vracející Glenn Coldenhoff (malý snímek vlevo), Ceriel Klein Kromhof a Marc De Reuver.
Největšími favority letošního Motokrosu národů zůstávají ale Američané. V týmu mají Ryana Dungeyho, Eliho Tomaca (spodní snímek) a Jeremy Martina. Prvně jmenovaný je několikanásobným mistrem USA, letos je zatím druhý. Martin s velkým náskokem vede zámořské dvěstěpadesátky. A Tomac už několikrát prokázal, že patří k největším motokrosovým talentům posledních let. Zazářil i na loňském MXMoN. Tovární jezdec KTM Dungey už má z Motokrosu národů na svém kontě tři tituly. A na závěr ještě tým Velké Británie, který bude disponovat velmi vyrovnanou sestavou ve složení Shaun Simpson (KTM), Tommy Searle (Kawasaki) a Max Anstie (Yamaha). Všichni už několikrát uvedli, že trať v lotyšském Kegumsu patří k jejich nejoblíbenějším. A navíc Simpson překvapivě skončil na bedně v poslední dosud odjeté Velké ceně letošního MS v belgickém Lommelu.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist