MS MX: S trojzávody se roztrhl pytel

Koronavirová pandemie covid-19 se stále nevzdává a pořádně zatočila i se zbytkem kalendáře motokrosového mistrovství světa 2020. Zrušeny byly Velké ceny Turecka, Ruska a Portugalska, přibyla naopak další Grand Prix v italské Faenze, kde se tedy pojede trojzávod, stejně jako nedávno v Lotyšsku.

Grand Prix Turecka v Afyonkarahisaru se měla jet jako následující, šestý podnik MS, ale původní termín 6. září 2020 pořadatelé nebyli kvůli koronaviru a omezení dopravy schopni dodržet. Promotérská společnost Infront Moto Racing, která světový šampionát zajišťuje, ale slíbila, že turecký podnik zařadí do kalendáře v příští sezóně. Stejně jako nyní zrušené Grand Prix Portugalska v Aguedě a GP Ruska v Orljonku. Po trojzávodu v lotyšském Kegumsu tedy bude seriál pokračovat v září v Itálii a světoví motokrosaři se na Apeninském poloostrově pořádně zabydlí. Na trati ve Faenze se začne Velkou cenou Itálie (6. září), GP Città di Faenza (9. září) a GP Emilia Romagna (13. září). Pak se jezdci přesunou do známé Mantovy. GP Lombardie se tam uskuteční 27. září, GP Città di Mantova 30. září a GP Evropy 4. října.

Po šesti podnicích v Itálii se celý MX cirkus přesune do Španělska, kam se 11. října závodníci těší na motodrom Xanadú - Arroyomolinos. Šampionát pak vyvrcholí dalšími trojzávody v Itálii (Pietramurata) a v belgickém Lommelu. Otázkou zůstává Argentina, kde mělo původně MS skončit. Promotérská společnost Infront Moto Racing rovněž oznámila, že motokrosové mistrovství světa juniorů bude příští rok v létě hostit řecký Megalopolis, o rok později finská Vantaa. Letošní ročník byl zrušen.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist