LS Honda pojede MS s Barraganem a De Dyckerem

Také ve světě motokrosu začal každoroční podzimní přestupový kolotoč. Mezi prvními oznámil své plány na sezonu 2012 tým LS Honda Racing. Belgická stáj pojede příští rok světový šampionát v prestižní třídě MX1 se Španělem Jonathanem Barraganem a Belgičanem Kenem De Dyckerem.

LS Honda Racing už má pro sezonu 2012 jasno. Tým podepsal španělského jezdce Jonathana Barragana a pojede s ním celý seriál FIM MX1 World Championship. Šestadvacetiletý Barragan je považován za nejlepšího motokrosaře španělské historie. Má na svém kontě šest vítězství v Grand Prix třídy MX1, stejně jako tři španělské tituly. Dříve jezdíval u KTM a Kawasaki. Letos se mu dařilo méně, než očekával, a zaznamenal jen dvě podia. Celkově skončil v hodnocení mistrovství světa třídy MX 1 na osmém místě. Druhým jezdcem LS Honda Racing bude v příští sezoně belgická hvězda Ken De Dycker. Sedmadvacetiletý jezdec pojede stejně jako Barragan na stroji Honda CRF450R. V týmu působil už letos. Ken je bývalý mistr Německa a Velké Británie, v závodech Grand Prix MX1 zatím získal pět vítězství. Před třemi roky skončil v konečném hodnocení MS MX1 na skvělém třetím místě. Manažer týmu Steven Lettani je přesvědčen, že společnost Honda Europe má k dispozici nejsilnější sestavu za tři roky, co jeho belgický tým s japonským výrobcem spolupracuje.
„Oba jsou hladoví po úspěchu a budou mít k dispozici ten nejlepší materiál, jaký Honda nabízí. Jonathan Barragan už dokázal, že je v jeho možnostech zaútočit na titul a Keeno skončil před třemi roky v šampionátu celkově třetí, to hovoří za všechno. V letech 2009 a 2010 jsme byli zvyklí vyhrávat Velké ceny, ale letos jsme naše vysoké ambice nenaplnili. Oba jezdci Ken De Dycker (na černobílém snímku) a Shaun Simpson mají za sebou těžký rok, Simpson alespoň vybojoval belgický titul. Je to potřetí po sobě, co se nám to podařilo od roku 2009, kdy jsme vyhráli s Clémentem Desallem. Loni přidal k našim úspěchům i italský titul Davide Guarneri. Barragan a De Dycker mají dostatek rychlosti i zkušeností, aby obhájili své pozice mezi nejlepšími jezdci světa. Věřím, že nám dokážou připravit i několik velmi příjemných překvapení,“ říká manažer Steven Lettani, jehož tým je proslulý rodinnou atmosférou, vášní pro motokros a vysokou profesionalitou.
“Já věřím, že v motokrosu jste tak dobrý, jak dobrý byl z vaší strany váš poslední závod. Vloni jsem laboroval se zraněním stehna, letos jsem byl OK, ale ani to mi nepřineslo výsledky, které jsem si přál. Musím se vrátit do let 2008 a 2009, kdy jsem býval velmi rychlý. Vím, že se musím přizpůsobit novému týmu a novému motocyklu. To je v pořádku, nejde o moje ego, ale o prospěch celého týmu. Když jsem byl ještě malý kluk, vzhlížel jsem k hvězdám Hondy jako byli Jeremy McGrath a Stefan Everts, teď se cítím být také součástí velké "červené" rodiny. Své kariéře jsem chtěl dodat novou motivaci a LS Honda perfektně zareagovala na mé pocity. Máme shodné cíle. V příští sezoně chci udělat díru do bodování mistrovství světa a také obhájit svůj španělský titul,“ uvedl Jonathan Barragan.
Ken De Dycker: “Jsem šťastný, že mohu dál pokračovat v týmu LS Honda Racing, a to hned z několika důvodů. Na sezonu 2011 musím zapomenout, co nejrychleji to půjde. Měl jsem několik nešťastných zranění a od České GP jsem byl prakticky mimo hru. Pak už jsem se více soustředil na přípravu na další sezonu. Testovali jsme několik nových dílů a i s jejich pomocí se mi podařil skvělý comeback v posledním závodě belgického šampionátu v Mont-Saint Guibert. Zase mě baví závodit a vyhrávat, motokrosem se bavím a těším se, až budu v úplné top formě. Čeká nás v týmu ještě spousta tvrdé práce. Umíme se ale vzájemně poučit z vlastních chyb a to je inspirující."
Roger Harvey, manažer Honda Motor Off-road Racing, vyjádřil radost, že pokračuje spolupráce japonské továrny s LS Honda Racing a dodal: "Je super mít zase v týmu Kena, protože věřím, že když bude plně zdravý a  fit, ukáže ještě velké věci. Je také zajímavé vidět u Hondy Jonathana. Tuto sezonu se dost trápil, ale vím, že může dát týmu výsledky, které se od ně očekávají. Je to chytrý kluk, zodpovědný v přípravě."  Roger Harvey má na starosti také další tým v mistrovství světa MX1 Honda World Motocross. Tam je situace jasná už delší dobu: Harvey už během Velké ceny Británie potvrdil, že v tomto týmu budou pokračovat Portugalec Rui Goncalves a Rus Jevgeny Bobryšev.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist